dimarts, 14 de setembre del 2010

Les empreses i el medi ambient



Normalment, la majoria de nosaltres, som crítics envers la majoria de grans empreses i del seu tractament al medi ambient.

Avui m'ha sorprès llegir una noticia sobre un parell d'empreses. Una es la Nestlé. He de dir que soc bastant escèptica envers aquesta companyia, especialment a causa del seu embotellament d'aigua d'algunes comunitats, que els fa guanyar milions de benefici. S'ha sabut que han buidat completament les fonts locals d'aigua i les comunitats els han demandat per destrucció del medi ambient.

No obstant això, Nestlé ha anunciat una inversió - i compromís - amb el cafè sostenible. Una inversió de 500 milions de francs suïssos. Aquesta inversió ajudarà a aconseguir un comerç just reflectint una millora econòmica pels agricultors que venen els seus productes. Tenint en compta que Nestlé compra el deu per cent del cafè de tot el món, és un gran pas.

L'altre empresa es e-Bay. Han començat a dirigir un programa de caixes d'embalatge re-utilitzables que es poden passar entre els venedors i compradors d'aquesta companyia. Ja han fabricat 100.000 i les està provant (si més no als EEUU). Si té èxit, el programa podria salvar fins a 4.000 arbres a l'any.

Tot sigui dit que hi ha molt camí per fer, però s'ha de donar crèdit a qui s'ho mereix.

2 comentaris:

  1. Elies Cortès Casanovasde setembre 15, 2010

    Els de Recursos humans de la Nestlé treballant molt bé amb els seus treballadors. Això és un punt a favor. El director creu personalment que el capital humà és el capital més important que tenen. I els cuiden prou be.

    ResponElimina
  2. Malauradament pocs directors trobaràs amb aquestes idees. Es una mica com la frase de'n Jaume d'Urgell: l'interès particular amb l'interès de tota l'empresa.

    ResponElimina