dijous, 30 de setembre del 2010

Què passa a Europa?



 El Parlament Europeu acaba d'aprovar una "tractat de readmissió" amb el Pakistan per deportar als refugiats "il·legals" .

El Pakistan ha de fer-se càrrec dels que es considerin immigrants il·legals en els estats membres del bloc. Aquest tractat s'ha aprovat desprès de vuit anys de negociació amb 382 vots a favor i 250 en contra.

La Convenció de les Nacions Unides sobre l'Estatut dels Refugiats, prohibeix la expulsió de persones a països on la seva vida pot córrer perill. Hem de saber que aquest últim any al Pakistan, dotzenes de detinguts van ser torturats fins a la mort o assassinats sota custodia mentre hi han cents de desapareguts i membres de minories religioses que son víctimes de violència e intimidació. 

En uns moments com aquests on hi han, també, milions de persones que fugen de les inundacions, la UE hauria d'ajudar al Pakistan, en canvi tracta de tornar als que sol·liciten asil, ignorant un dels "teòricament" valors principals a Europa.

El Parlament Europeu ja va firmar acords de readmissió amb Bòsnia, Hong Kong, Rússia, Sèrbia i Ucraïna, mentre a hores d'ara està negociant amb Algèria, Xina, Marroc i Turquia.

Què es el que està passant a Europa? En temps de crisis, quan hi ha poca feina i els recursos estan minvats, el gir cap a la extrema dreta i cap a la xenofòbia es aterridora i això ho estan demostrant amb els vots que estan guanyant aquests partits per tot Europa i, he d'afegir també, en els EUA. 

Quanta gent coneixem que han marxat a treballar a un altre país, ja sigui una temporada, ja sigui per un futur millor o inclús per trobar-se a sí mateixos? Jo en conec uns quants. I ja no dic dins d'Europa o els EUA, sinó cap a països de l'est, a la Índia, al Vietnam i altres llocs. Cap, però cap d'ells ha sortit d'aquí amb un contracte a la mà.

Diuen que podem aprendre de la història, però aquí sembla que la prefereixen ignorar i el que més por em fa es que la història es repeteixi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada