dijous, 16 de setembre del 2010

El Pakistan i les vacances



Grups de pakistanesos afectats per les devastadores inundacions estan reclamant una ajuda que el govern local els hi està negant.

Al-Jazeera informa que les comunitats marginades xiïtes i ahmadíes, se'ls ha negat ajuda i un diari pakistanès també va informar que 500 famílies procedents d'aquestes comunitats se'ls va negar refugi al sud de la província del Punjab.

Grups de drets humans confirmen que els funcionaris del govern estan discriminant a les víctimes, però el desastre és tan massiu, que és difícil determinar la desigualtat de la distribució.

Tot i la desigualtat, que hauria de ser controlada pels medis internacionals, centenars de persones segueixen fugint dels seus pobles ja que una cinquena part del país està sota l'aigua.

És potser estrany que un desastre natural a un altre lloc, mobilitza molt més les ajudes internacionals i la consciència humana. Recordem el terratrèmol de Haití. És cert que allí varen morir unes 200.000 persones i al Pakistan més de 1.750 (tan sols?) però és una xifra que anirà en augment perquè no tenen ni aigua potable, ni menjar, ni refugi , estan immersos en aigües contaminades i 20 milions de persones poden quedar afectades per epidèmies. 

Les ajudes arriben en comptagotes i encara en falten moltes més. Però és ben trist saber que moltes de les ajudes no han arribat perquè era època de vacances. Ximple de mi, fins ara no he comprés que les prioritats son les prioritats: Visca les vacances!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada