dimecres, 29 de setembre de 2010

Els nadons i la SIDACada any més de mil nadons neixen infectats amb el VIH. La meitat no viurà per veure el seu segon aniversari.

La tragèdia és que gairebé totes aquestes infeccions es poden prevenir amb medicaments barats que poden bloquejar la transmissió de mare a fill del virus, però no estan arribant als que ho necessiten. A l'Àfrica subsahariana, llar de dos terços dels 33 milions de casos de sida a tot el món, només el 45% de les dones embarassades VIH positives reben els medicaments, segons ONUSIDA.

Per què? D'una banda, els centres sanitaris a tota la regió són llastimosament insuficients. D'altre banda desenes de dones simplement no estan rebent la prova del VIH.

El director d'ONUSIDA creu que és possible eliminar quasi per transmissió de mare a nadó en els deu països més afectats per l'any 2015. Però no es pot fer sense el continu compromís amb els programes de finançament i la recerca.

Signa la petició demanant als líders mundials per assegurar que el Fons Mundial de Lluita contra la SIDA, la malària i la tuberculosi compti amb els recursos necessaris per aconseguir portar a terme la seva feina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada