dimecres, 8 de setembre del 2010

I love boobies


Uns braçalets de cautxú que promouen la consciència del càncer de mama, s'han prohibit a les escoles de al menys cinc estats dels EEUU. Per què? Imprès en els braçalets es pot llegir: "I love boobies"(mamelletes)

Els braçalets de diferents colors són formes populars de suport a causes i organitzacions benèfiques i molts adolescents les fan servir. Però els directors d'escoles en almenys cinc estats, incloent Florida, Califòrnia, Dakota del Sud, Colorado i Wisconsin han prohibit aquests braçalets ja sigui completament o forçant als estudiants a girar-los de dins cap a fora durant l'horari escolar.

La fundació Keep A Breast (Mantingueu Un Pit) vol ajudar a eradicar el càncer de mama en el joves mitjançant l'exposició de mètodes de prevenció, detecció precoç i suport. El càncer de mama és la principal causa de mort en dones joves menors de 40 anys, però la majoria creu que es un problema per gent que ja ha passat aquesta edat. Per tant, l'educació sobre aquest tema es molt important.

Moltes escoles, avui en dia, estan lluitant amb grans problemes com ara l'assetjament internauta que, en molts casos, ha conduit al suïcidi, l'anorèxia, les retallades pressupostàries, la violència, la massificació dins de les escoles i no obstant es preocupen per un braçalet? Un braçalet que fa el que ha de fer, que la gent en parli.

Es cert que molt joves que vegin aquests braçalets en faran mofa, però no val la pena aconseguir que la gent sigui més conscient amb el càncer de mama? Clar que sí.

Aquest puritanisme és retrògrada i més en la línia de les opinions dels Rouco Valera d'aquest món. Potser es hora de que obrin els ulls i se n'adonin del que és realment important.

2 comentaris:

  1. Elies Cortès Casanovasde setembre 10, 2010

    El puritanisme és dogmatisme. I com a tal es torna injust. Cal veure la complexitat de la vida, i per tant relativitzar qualsevol afirmació contundent.

    ResponElimina
  2. L'Elies té raó. El problema es que s'està estenent tant per els EEUU com per altres països. Aquí també hi son i no tan sols en boca del Rouco Varela.

    ResponElimina