divendres, 24 de setembre del 2010

Aràbia Saudita, democràtica?

  F-15


El Congrés dels Estats Units està a un pas d'aprovar una gegantina venda d'armes a l'Aràbia Saudita per un valor estimat en 60 mil milions de dòlars. Es tracta del major acord armamentístic en la història del país del nord.

L'acord inicial preveu la venda de 84 nous avions de combat F-15, l'actualització d'altres 70 d'aquestes aeronaus i l'oferta de tres tipus d'helicòpters: 70 "Apatxes", 72 "Black Hawks" i 36 "Little Birds". La transferència de tecnologia avançada, principalment d'avions, està destinada a proporcionar a l'Aràbia Saudita major superioritat aèria sobre l'Iran.

En un principi, però, les autoritats saudites només es comprometran a adquirir "al voltant de la meitat" dels avions.

Un altre pas previst en les converses consistira en reforçar la defensa de Riyadh contra míssils balístics iranians, per mitjà de la venda de sistemes THAAD i l'actualització de míssils Patriot, en una tàctica similar a la utilitzada en els Emirats Àrabs Units. 

Als EUA els preocupa que Rússia pugui vendre armament a Veneçuela perquè diuen que Chavez no és demòcrata, però m'agradaria saber si creuen que l'Aràbia Saudita ho és. Un país on no existeixen els drets humans, on no hi han eleccions democràtiques, on la dona és execrada, on el govern és hereditari i on es cometen crims contra la Humanitat.

La irracionalitat amb la que actuen fa que un es plantegi si de debò el terrorisme es podrà eradicar i si els crims de Lesa Humanitat desapareixeran. És una verdadera pena que el comerç i els petrodòlars siguin prioritaris, facin oblidar completament els verdaders valors i tornin cecs als governs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada