dijous, 2 de setembre del 2010

Els miners



El 5 d'agost ens vàrem assabentar de la mina que es va ensorrar a Xile amb 33 homes atrapats. Ho hem anat seguint, i de vegades s'assemblava més a un "reality show" que a una noticia. Hem vist l'alegria dels familiars al saber que eren vius, el poder passar un tub fins a ells per poder baixar aliments, aigua, complexes vitamínics i cartes personals. Creuen que estaran sota terra durant uns altres 3/4 mesos fins que els enginyers puguin obrir un camí que arribi a la cambra on es troben.

Una de les coses que ens van informar també es que la companyia que opera la mina tenia fama d'ignorar les normes de seguretat i que els suports dels túnels no eren prou forts. Alguns qualificaven els túnels com "formatge suis"

Doncs bé, el que no ha sortit a la llum en aquest país, si mes no jo no he trobat, es que desprès de la terrible experiència d'aquests homes, la companyia no pagarà cap sou mentre estiguin sota terra. Ni ells ni als prop de 100 persones de la mina que ara estan sense feina.

El sindicat de miners ha demanat al govern que ho faci però el govern ha respost dient que, segons les lleis laborals, tenen prohibit assumir responsabilitats salarials. La qüestió ara està entre l'empresa minera i els tribunals xilens.

Una verdadera vergonya!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada