dissabte, 18 de setembre del 2010

S'ha de casar una dona amb el seu violador?



M'ha esgarrifat llegir un article que va sortir al "The Times of India" aquest dimecres passat, sobre una proposta de matrimoni per un violador que es promociona com la "solució perfecta" per a la víctima.

L'article assenyala que si bé normalment no esperen que una noia es casi amb el seu violador, hi han hagut casos de dones que volen fer-ho. I jo em pregunto: Les dones realment "volen" casar-se amb els seus violadors, o és que no tenen altres opcions?

Per desgràcia, una dona violada a l'Índia es considera molt vergonyós, especialment si estan impregnades pel seu violador. Aquestes dones són enormement estigmatitzades dins les seves comunitats i famílies i rebutjades pels que podrien ser uns futurs pretendents.  

Suggerir que una dona vol casar-se amb el seu violador és aprovar, trivialitzar i fins i tot excusar un acte completament violent, inhumà i cruel.

 Aquesta "solució" però, s'està idealitzant a la televisió de l'Ïndia que fins i tot ha estat fomentada pels alts funcionaris com l'ex-president del Tribunal Suprem que va dir: "Una dona hauria de poder casar-se amb l'home i deixar caure l'acusació de violació, si així ho desitja".

Qui no diu que els violadors no començaran a utilitzar la tàctica de matrimoni com a mitjà per evitar el càstig? Simplement és una solució completament repugnant.
Casar-se amb un home que ha violat és un indici bastant clar que el comportament violent seguirà dins del matrimoni.

Una dona violada hauria de tenir l'oportunitat de refer la seva vida i mai, però mai hauria de veure la unió amb el seu violador com la única opció per a ser acceptada dins la seva comunitat.


4 comentaris:

  1. Conèixer la magnitud del dolor Psíquic que pot tindre aquesta víctima del violador i no tenir cap camí per mitigar-ho!!! . Sap que es en un pou i tot s'en va a fer punyetes , aixo les fa vulnerables al seu entorn, i a ells valents. Realment injust Imma!!!davant de tanta indefensió!!!.

    ResponElimina
  2. Malauradament a molts països, els drets de la dona son inexistents. La veritat es que quan vaig llegir l'article em van agafar esgarrifances.

    ResponElimina
  3. Elies Cortès Casanovasde setembre 19, 2010

    Des del punt de vista psicològic les conseqüències en la identitat i en la capacitat de relacionar-se de la víctima requereixen un treball terapèutic molt llarg. Imagineu-vos haver de conviure amb el violador de per vida.

    ResponElimina
  4. El coneixement i el poder dels humans davant aquesta inferioritat de la dona no es coneix a fons, la causa efecte que produeix.en la subtilitat dels sentits i amb la comprensió tampoc.Crec que per desafortuni seguirem esgarrifant-nos davant fets com aquest i sentint una impotència davant la realitat..Començant per els estaments que haurien i tenen poder de fer-hi quelcom!!!...I també tenint en compte que son altres cultures i pensaments!!!

    ResponElimina