dimarts, 21 de setembre del 2010

Els gitanos



Diuen que les comparacions son odioses i, en cert punt, hi estic d'acord. Però no puc més que pensar en la diferència entre jueus i gitanos. Hem de saber que:

1496.- Els pobles rom (gitanos) d'Alemanya, son declarats traïdors als països cristians, espies a sou dels turcs, portadors de la pesta, bruixots, bandits i segrestadors de nens.

1710.- Un edicte ordena que els gitanos adults de Praga siguin penjats sense judici. Els joves i les dones son mutilats. A Bohèmia, se'ls hi talla la orella esquerra. A Moràvia, la dreta.

1899.- La policia de Baviera crea una Secció Especial d'assumptes gitanos. En el 1929, la secció va ser elevada a la categoria de Central Nacional i es traslladada a Munic. En el 1937 s'instal·la a Berlín. Quatre anys després mig milió de gitanos moren en els camps de concentració d'Europa central i de l'Est.

Himmler va crear un espai per sacrificar a les dones gitanes que eren sumesses a experiments mèdics. Es van esterilitzar a 120 nenes zíngars. A l'hospital de Dusseldorf-Lierenfield es van esterilitzar a gitanes casades amb no gitanos.

Millars de gitanos van ser deportats de Bèlgica, Holanda i França al camp polonès d'Auschwitz.

En el gueto de Lodtz (Polònia) cap dels 5.000 gitanos van sobreviure.

A Iugoslàvia s'executaven per igual a gitanos i a jueus en el bosc de Jajnice.

En el judici de Nuremberg.... perquè es van oblidar dels gitanos?

Els jueus, i segons deia l'Antic Testament, van anar a Israel i se'ls va garantir el territori per les Nacions Unides i especialment la Gran Bretanya.

Ara, digueu-me, a quin territori poden anar el gitanos? On està la seva terra promesa?

Declaració dels Drets Humans: "Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets... Tota persona té els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense distinció alguna de raça, color, sexe, idioma, religió, opinió política o de qualsevol altre índole..."


Publicat a Tribuna Ganxona el 25/09/2010


1 comentari:

  1. Podríem analitzar des de l'arrel primer : el problema, després les emocions,el sistema no ens brinda masses oportunitats , i seguiríem... com sempre no??? amb la contemplació del problema, avui dia les persones s'ofenen,i després s'acusa semp...re als demès de haver-las ofès i el sistema a sobra les ajuda amb polítiques que restringeixin les llibertats
    individuals!!!I després emotivament arribes a pensa: si el.limino la meva opinió , eliminaré la queixa i al pas del anys la historia ha deduït un tímid: ho sento no volíem ofendre!!! Jueus ,gitanos, petites ètnies Jo crec que no te massa solució!!! I tots ho veiem tant injust!!!

    ResponElimina