dissabte, 30 d’octubre del 2010

L'esterilització dels drogoaddictes



Per diferents medis de comunicació he trobat que tant als Estats  Units com al Regne Unit, s'està encoratjant als drogoaddictes a  acceptar l'esterilització mitjançant un pagament que als Estats Units és d'entre 200 i 300 dòlars i al Regne Unit és de 300 lliures esterlines, normalment per mitjà d'associacions de caritat.

En part, puc veure que algunes persones considerin l'esterilització con una opció per a al comunitat en la que els drogoaddictes augmenten en nombre. És molt trist que milers de nens neixin amb símptomes d'abstinència, i sovint pateixin l'abandonament, la pobresa i la possibilitat de ser remoguts de les seves llars i enviats a viure amb persones que no siguin els seus pares biològics.

Aquells que no accepten que els drogoaddictes mereixen la nostra compassió -ells també pensen, senten i tenen drets com tot el món- m'agradaria preguntar: Fins on pot arribar això? 

M'he assabentat també que a Xile han esterilitzat a dones amb la Sida quan han tingut una criatura en el mateix hospital. S'han d'esterilitzar els pedòfils? Els reincidents? Els pobres? S'ha de tenir un sistema de detecció per poder decidir qui ha de o no ha de tenir fills? Qui ho ha de decidir?

En un dels articles que he llegit, una noia ex-drogoaddicta deia: "Si, en el punt més baix de la meva addicció, m'hagueren ofert 300 lliures esterlines per ser esterilitzada, probablement ho haguera acceptat". Aquesta noia va quedar embarassada, va tenir un fill amb heroïna i crac dins del seu petit cos. El nadó va anar a parar a casa els avis i ella va decidir deixar les drogues doncs no volia perdre el seu fill. No va ser gens fàcil i va tenir l'ajuda d'institucions i de la seva família. Aquesta lluita va acabar amb un final feliç, però explica que, si haguera acceptat els diners, avui en dia no podria tenir als seus braços el seu fill que ara ja té tres anys. Ara està ajudant a altres drogoaddictes que volen deixar les substàncies estupefaents.

Que s'esterilitzi a persones només perquè son addictes a les drogues és completament erroni. Sembla que no puguin tenir cura i que no hi hagin altres opcions. Això es fals.  Hi ha un munt de persones que s'han recuperat. El que realment és necessari és que hi hagi una millora en el suport i el tractament i, a la vegada, sigui accessible a tots aquells que ho demanin. L'esterilització no és cap solució. 

Publicat el 30/10/2010 a Tribuna Ganxona

2 comentaris:

  1. Imma, no ho havia sentit a dir això... La proposta d'esterilitzar als violadors i pedòfils sí, però als drogadictes, no.

    Tens raó, al final no podrem ni decidir si volem tenir fills o no... miraran si som prou alts, guapos, i tenim diners al banc...
    Molts drogadictes es reinsireixen a la societat. Un petó Imma. Marta Valls

    ResponElimina
  2. Es francament un tema molt espinòs.Sempre s'ha pensat en panacees i no existeixen!!! Que si esterilització, que si legalitzem les drogue....la metadona!!!Tot depèn de la força de voluntat!!!De totes maneres Imma l'escrit està molt bè. Et felicito bonica...cada dia ho fas mes bé!!!

    ResponElimina