dilluns, 4 d’octubre del 2010

Els excrements dels gossos.



Quan anem pel carrer, pels jardins, pels parcs, per on sigui, qui és el que no s'ha trobat per terra excrements de gos? Els que tenim o hem tingut algun gos a casa, sabem el que és treure'l a passejar amb les bosses o inclús papers de diari per recollir-los i depositar-los a la primera paperera o als contenidors de les escombraries, però he de dir que, malauradament, no tothom ho fa.

A Cambridge, Massachusetts, han creat un nou programa anomenat The Park Spark Project (Projecte espurna del parc) que convida als propietaris de gossos a recollir els seus excrements en bosses biodegradables i depositar.les en un tanc únic. Aquest tanc va ser instal·lat en el parc per gossos Pacific Street. Un cop depositades, han de girar una maneta per iniciar un procés que converteix els excrements en gas metà. Aquest gas, sense olor, és enviat a les llums per la seva combustió. El parc és petit però la seva utilització es suficient per generar una energia constant a totes les llums del parc.

Totes les idees i invents que ajudin a crear energies renovables son benvingudes i aquest projecte ho és. Qui sap si aquells que no recullen els excrements de terra, amb un projecte com aquest, s'animen per considerar-ho útil i per tenir la satisfacció de participar en la sostenibilitat del medi ambient encara que sigui en una menor escala. 

Crec que tots podem estar d'acord que preferim tenir les llums del carrer / parc generades per aquest sistema que no pas aguantar la pudor de les papereres i/o escombraries. 

Sempre he dit que m'agrada trobar bones noticies i, encara que moltes vegades és gairebé impossible, aquesta ho ha sigut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada