dimecres, 6 d’octubre del 2010

La hipocresia dels republicans



No m'ha estranyat llegir que 78 candidats del Partit Republicà als EUA estan "a favor de la vida sense discriminació", el que significa que tots els avortaments haurien de ser prohibits sota qualsevol circumstància. Sense cap excepció.

L'extremisme d'alguns dels candidats del Partit Republicà, aquesta vegada, no sorprèn a ningú. Ja hem vist per les noticies i demés mitjans d'informació la força que està agafant l'extrema dreta dins del mateix partit.

Cada any, la Coalició Nacional per la Vida, una organització republicana, envia uns formularis per demanar als seus candidats la seva posició sobre l'avortament. No es van incloure ni als candidats a la Cambra ni als del Senat, cosa que em fa pensar que el resultat haguera sigut major.

Mentrestant, el govern d'Obama a favor de l'avortament està demostrant el seu compromís amb la realitat, ajudant a les dones que volen tenir als nadons si així ho desitgen. Fa uns dies, el govern federal va atorgar $27 milions per una sèrie de programes estatals que ajuden als pares joves i a les adolescents embarassades. Els diners del Fons d'Assistència a l'Embaràs, està dissenyat perquè els joves puguin acabar els seus estudis i puguin obtindre cura infantil, cura de la salut i habitatge. 

L'oposició moral a l'avortament sempre serà un tema de debat i un que no és fàcil de resoldre, però la hipocresia dels candidats pro-vida es posa de manifest quan no donen suport a programes com aquests. Aquests candidats prefereixen forçar a totes les dones del país a tenir les seves criatures, independentment de si el nadò és producte d'una violació i, per descomptat, independentment de si la mare pot o està disposada a criar-lo.

Publicat el 09/10/2010 a Tribuna Ganxona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada