dissabte, 9 d’octubre del 2010

Els buròcrates



La Comissió Europea és va haver de defensar de les acusacions de proporcionar una "encaixada de mans d'or" als seus buròcrates. La crítica al·lega que els ex-comissionats segueixen gaudint d'uns sous d'almenys 97.000€ a l'any, fins i tot després de deixar el càrrec.

Com a membres més importants del cos executiu de la UE, els comissionats tenen un sou de primer nivell a Brussel·les guanyant de mitjana al voltant de 20.000€ al mes. A més, tenen dret a les prestacions d'allotjament, viatge i l'escolarització dels seus fills i generoses pensions. Quan se'n van, reben, es pot dir que entre el 40 i el 65 per cent del seu salari anterior durant un màxim de tres anys. Aquestes pràctiques estan dissenyades per evitar qualsevol conflicte d'interessos que pugui sorgir si els comissionats, que són els encarregats de la formulació de polítiques de la UE, s'hagin de traslladar immediatament a les feines del sector privat després de deixar els seus llocs.

En Charlie McCreevy, l'ex-comissari irlandès que ara està en el consell de Ryanair, es troba entre aquells que no han renunciat a aquest privilegi. El Sr. McCreevy gaudeix de fins a 47.000€ l'any en la seva nova funció. Dalia Grybauskaite, la President de Lituània, i Franco Frattini, el ministre italià d'Exteriors, també segueixen reclamant els dinars de la Comissió.

"Aquesta norma va ser dissenyada per permetre que els ex-comissionats mantinguin la seva independència i no sentin que han de saltar en el mercat laboral tan aviat com se'n vagin" va dir Michael Mann, portaveu de la Comissió Europea.

L'assumpte és més espinós quan ex-comissionats com Louis Michel i Danuta Hübner, de Polònia, van ocupar llocs com a diputats al Parlament Europeu. Els crítics diuen que no tenien dret als diners de la Comissió, però tot i aixi, se'ls hi va concedir. 

El que m'agradaria saber és quanta gent, desprès de deixar els seus càrrecs, segueix xuclant de les nostres butxaques? No és d'estranyar que tant els polítics com els buròcrates hagin perdut credibilitat. Potser que comencin a canviar algunes lleis i normes. i deixin de comportar-se com unes sangoneres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada