dimecres, 13 d’octubre del 2010

Mines d'or



En els últims sis mesos, més de 400 nens menors de 5 anys han mort com a conseqüència de la contaminació ambiental causada per l'extracció d'or en el nord de Nigèria.

El mercuri, que s'utilitza en els processos d'extracció d'or, pot contaminar l'aire, l'aigua i el sòl si no es controlen adequadament, afectant directament al sistema nerviós i digestiu quan s'inhala.

Des del començament d'any, Metges Sense Fronteres, ha notat un augment en el nombre de malalties i morts relacionades amb el mercuri en diverses aldees de l'estat de Zamfir, on tòxics de la mineria d'or s'escampen pel sòl i per l'aigua.

Un informe de l'OMS de les Nacions Unides - que es publicarà a final d'aquest mes - afirma que la llista dels llocs contaminats segueix creixent, amb signes d'una nova contaminació evident en molts altres pobles.

Degut als "indicis" d'aquests informe, ara es parla de prohibir completament la mineria.

Molta gent local, tant homes com dones i nens, són regularment reclutats per participar en el procés d'extreure l'or. El tancament de les mines suposaria privar a aquesta gent de l'únic sustent que tenen per viure. El tancament no és la solució. S'han d'aplicar unes normes de seguretat, unes garanties que facin que puguin seguir treballant i alhora protegir els pobles de la contaminació que tantes vides s'està cobrant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada