dissabte, 23 d’octubre de 2010

El cas de ZimbabweAixí com fa uns dies vaig escriure sobre les violacions a la República Democràtica del Congo, he de dir que s'ha descobert casos d'homes que son violats per dones a Zimbabwe.

Un home ha acusat a tres dones de drogar-lo, robar-lo i violar-lo. La policia diu que aquest és el cinquè atac contra un home en el transcurs d'aquest any. El problema és que hi han molts homes que no s'atreveixen a denunciar-ho per no ésser menyspreats per part de la seves famílies, amics i coneguts.

Actualment no hi ha una llei a Zimbabwe sobre una violació fetes per dones, una llei judicial de gènere que clarament ha de ser corregida. En la majoria dels incidents, les dones han violat als homes a punt de pistola.

Hi ha una cosa clara: cal que hi hagi una atenció seriosa al fet que els homes també poden ser víctimes de violació. Països com Zimbabwe, que no reconeixen la possibilitat de violació de les dones, prefereixen donar el silenci institucional a les víctimes. Les dones, en aquest cas, han estat acusades d'assalt agreujat, però això no és suficient. S'han de canviar les lleis.

Els mitjans de comunicació surten plens de noticies sobre la violència de gènere quan és la dona que la pateix i, perquè enganyar-nos, sabem que hi ha més quantitat de dones víctimes, però això no vol dir que l'home no la pateixi, ja sigui físicament com psicològicament. Degut a un món que encara manté unes arrels masclistes, molts homes callen. Ja és hora que en lloc de dir: "Si ets una dona maltractada, denuncia-ho!", comencin a dir: "Si ets un home maltractat, denuncia-ho".

Publicat el 23/10/2010 a Tribuna Ganxona


Cap comentari:

Publica un comentari