dilluns, 11 d’octubre del 2010

L'edat mitjana no ha desaparegut



El ciutadà  libanès Ali Hussain Sibat i el ciutadà sudanès Abdul Hamid bin Hussein bin Moustafa al-Fakki han estat declarats culpables de "bruixeria" i condemnats a mort.

Els càrrecs de "bruixeria" presentats contra Ali, tenen a veure amb la seva activitat com a presentador del canal de televisió per satèl·lit Sheherazade, en el qual oferia consells i prediccions.

Va ser condemnat a mort per un tribunal de Medina el 9 de novembre de 2009, desprès de ser detingut per la policia religiosa (Mutawa'een) mentre es trobava a l'Aràbia Saudita realitzant la UMRA o peregrinació menor.

Ali no va tenir representació ni assessoria lletrada durant el judici. El seu cas està ara en el Tribunal d'Apèl·lació de la Meca.

Abdul, de 36 anys, va ser detingut a Medina per agents de la policia religiosa. Va ser acusat de practicar la bruixeria després d'una trampa que li va tendir un home que treballava per la policia religiosa que li va demanar que li preparés un encanteri perquè el seu pare es separés de la seva segona esposa. Pel que sembla Abdul va accedir a fer-ho a canvi de 6.000 riyal saudites.

Abdul va ser condemnat a mort pel Tribunal General de Medina al març de 2007. No va disposar tampoc d'assistència lletrada i se sap molt poc sobre el judici, ja que es va celebrar en secret.

L'última execució per "bruixeria" de la qual es va tenir noticia va ser la de l'egipci Mustafà Ibrahim el 2 de novembre de 2007. Ibrahim va ser declarat culpable de "bruixeria" per formular encanteris per aconseguir la separació d'un matrimoni. 

El 2007 van ser executades a l'Aràbia Saudita com a mínim 158 persones, i el 2008, almenys 102. El 2009 es va tenir noticia de l'execució d'almenys 69 persones, 19 d'elles estrangeres. Des de començament de 2010 han estat executades almenys 19 persones.

I desprès venen a Marbella i ens trobem amb la reialesa i amb els polítics que perden el cap per ells, i dic el cap perquè m'agrada ser educada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada