dissabte, 28 d’agost del 2010

Sarkozy



El president Sarkozy, s'enfronta al que podria ser la tardor més difícil de la seva presidència. Profundament impopular - una enquesta d'aquesta setmana va trobar que el 62% dels francesos no el votaran en la reelecció del 2012 - el president s'enfronta a quatre fonts de problemes: la reforma de les pensions, el pressupost, la llei de nacionalitat i l'expulsió de gitanos, i un escàndol polític relacionat amb Liliane Bettencourt.

Sobre el tema d'immigració hem d'anar al mes de juliol quan un jove va disparar a un policia durant uns disturbis a les afores de Grenoble. La resposta del president va ser que "la immigració insuficientment controlada" en tenia la culpa i va declarar que qualsevol persona d'origen estranger que posava en perill la vida d'un policia seria desposseït de la nacionalitat francesa. També va anunciar mesures dràstiques sobre els campaments il·legals romanís i l'expulsió d'immigrants il·legals gitanos. Desprès d'això van seguir els disturbis per separat dels romanís en un petit poble rural, desprès que la policia va matar un viatger que es va saltar un control.

Des d'aleshores, segons els ministre de l'Interior, les autoritats han tancat 88 camps il·legals i deportat 850 gitanos de Romania i Bulgària. El govern diu que la majoria d'ells es van anar "voluntàriament" desprès d'acceptar 300€ de re-assentament, però els que es neguen, son expulsats.

Encara que Romania i Bulgària són membres de la UE, les disposicions transitòries permeten a França limitar l'estada a la gent d'aquests països. El govern també diu que els campaments il·legals no són saludables i que vol protegir als nens dels caps criminals. Aquestes repatriacions es realitzen periòdicament. L'any passat, 10.177 romanesos i 863 búlgars, majoritàriament gitanos, van ser expulsats.

Sarkozy va jugar amb idees xenòfobes per captar votants d'extrema dreta, una tàctica que va robar vots al Front Nacional i el va ajudar a la presidència el 2007. En el passat però, el senyor Sarkozy, fill d'un immigrant hongarès, va equilibrar aquesta línia dient que donaria veu als musulmans francesos i promocionaria als negres en el govern. Tot el que sembla haver desaparegut.

França té un greu problema en els seus suburbis. Els atacs armats contra la policia són cada vegada més comuns i les bandes de narcotraficants cada vegada agafen reclutes més joves.

Tot això exigeix un esforç seriós en matèria policial, educació, ocupació juvenil i serveis socials. El que no es pot fer es vincular directament la delinqüència amb la immigració!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada