dijous, 19 d’agost del 2010

Moralistes?


Ahir vaig llegir que a França han prohibit a la gent anar despullats de cintura cap amunt tant a les ciutats com als pobles (siguin costaners o no). El fer-ho pot incórrer a una multa de fins a 38 euros. No seré jo la que posi una nota de moralitat aquí, el que sí escriuré es un dels comentaris d'un treballador francès que va dir: "Veure una noia en biquini passejant es molt maco, ara veure un tors pelut es insultant". Oh la la!!

Moltes vegades trobo que tant els governs com la gent, son moralistes en molts temes i, en canvi, son insensibles a la moral d'envair un país, de matar gent, de vendre armes, d'enriquir-se a costa dels demès, i altres exemples.

Com podem entendre que un país com els EEUU sigui un delicte banyar-se nu a les platges però portar armes de foc es un dret constitucional?

Com poden negar a molts estats vendre una cervesa a un menor de 21 anys quan des dels 18 el poden enviar a combatre en una guerra?

Com poden demanar, a Mallorca, que prohibeixin a les dones anar topless a les platges perquè les famílies no volen que els seus fills les vegin quan, aquests fills, de segur han vist mes coses per la TV, que el que poden veure a les platges? Quants jocs bèl·lics els pares els hi han comprat?

I si anem mes lluny, com poden obligar a passejar a una dona nua pel mig del seu poble a la Índia amb els veïns cridant insults pel fet d'haver sigut infidel al marit mentre els homes infidels callen i es renten les mans? I ja ni parlo del tema de les lapidacions!!

I aquí podríem afegir molts altres exemples, però es ben clar que dins de la moral, i en molts casos justícia, hi ha una gran hipocresia que trobo realment denigrant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada