dilluns, 16 d’agost del 2010

Transparència


En el diari "El País" he llegit una noticia que m'ha fet esclatar amb un AL·LELUIA. Una llei regularà el "dret a conèixer" dels ciutadans davant de l'administració. Ja no serà el ciutadà qui hagi de justificar el seu interès en conèixer unes dades, serà la mateixa administració la que haurà de explicar la seva negativa a facilitar-les. Davant de la seva negativa, la "Agencia Española de Protección de Datos" que allargarà el seu nom amb "y Acceso a la Información" s'encarregarà també de garantir el dret d'accés a la informació pública.

Desprès de tot el que hem viscut últimament sobre la trama Gürtel, sobre el cas Millet, sobre els possibles finançaments il·legals dels partits i d'altres, era un tema pendent en aquest país. Aquesta llei no tan sols abasta las diferents administracions, sinó que també abastarà a aquells serveis públics o que tinguin potestats administratives, ja siguin les recollides d'escombraries com les mateixes universitats. Ja fa molt temps que la gent clama transparència quan s'han descobert aquests casos i en la majoria, s'han trobat amb una administració hermètica ben maniobrada pels partits polítics.

Espero, sincerament, que aquest avantprojecte s'aprovi el proper divendres en la primera reunió del Govern desprès de les vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada