dilluns, 1 de novembre del 2010

Hem de plorar?



Hi han coses que no les entendré mai i aquestes son les mostres de dolor envers algú que no és del nostre entorn, de la nostre família, dels nostres amics o dels nostres coneguts. S'ha mort en Kirschner i ens han mostrat per la televisió la gent amb llàgrimes als ulls, amb cartells de suport cap a la seva dona i altres escenes emotives. No dic aquí que no ens pugui saber greu la mort d'alguna persona que hagi repercutit, bé per alguns o malament per uns altres, dins la nostra vida, ja sigui políticament, acadèmicament, amb una vida altruista o altres exemples. El fi d'una vida, sigui com sigui, sempre ens afecta, especialment si ha sigut una persona de les que valorem i ens sentim agraïts per la seva lluita o pel que hagi pogut aconseguir amb el seu esforç personal.  

En el seu dia em vaig sorprendre, i molt, amb tot el muntatge que es va fer per la mort de la Princesa Diana a la Gran Bretanya, inclús gent britànica que vivia o estiuejava a Sant Feliu, m'ho comentaven amb llàgrimes als ulls. L'únic que podia fer era abraçar-los perquè paraules de suport no en tenia.

No em considero insensible, ans al contrari, però aquestes escenes a les que jo anomeno com "histerisme col·lectiu", sento dir-ho, em treuen realment de polleguera.


5 comentaris:

  1. Elies Cortès Casanovasde novembre 01, 2010

    Em sento a prop del que dius. Sovint hi ha escenes i sentiments col·lectius poc personalitzats. Però també és cert que la mort de certes persones paradigmàtiques, recordo la mort de l'Ernest Lluch per exemple, a mi em va afectar molt.

    ResponElimina
  2. Jo no he dit que no ens pugui afectar. Soc una persona que tinc els sentiments a flor de pell. De la mateixa manera que ric molt, també em salten les llàgrimes quan alguna cosa m'afecta. Ho he acabat acceptant perquè soc així. El que em refereixo és a aquest histerisme que no acabo d'entendre.

    ResponElimina
  3. Es un tema de costums i d'ètnies no???? .Tu vas a un enterrament a Sevilla , o i vas aquí mateix i no te res que veure l'expressió del dolor!!

    ResponElimina
  4. Ètnies? Tot Argentina? El Regne Unit? Comprenc les diferents formes d'expressar el dolor però aquí no parlem d'una minoria, estem parlant de tot un país!!!

    ResponElimina
  5. Iolanda Albo Albertide novembre 02, 2010

    NO té res que veure el muntatge amb la mort de Diana de Gales i la mort del ex president d'Argentina. Molts argentins van veure en ell la llibertat i els va fer renéixer la fe en la democràcia i les ganes de lluitar. Molts d'Argentins tenen por de fer passes enrere, això es tot. Jo també ploraria si veies perillar la poca llibertat que tenim en aquest país i si veies com els fantasmes del passat comencen a treure el nas.

    ResponElimina