dissabte, 13 de novembre del 2010

La visita del Papa





No explicaré aquí les paraules del Papa durant la seva visita a Santiago de Compostela i a Barcelona. Tampoc explicaré quant ens ha costat la visita, ni quant ens ha costat TV3 ni La 2 els dos canals públics que van fer ús exhaustiu de la seva visita. No diré res de la diferència entre la visita Papal i la visita de fa tres anys del Dalai Lama (ho sabíeu?). El que sí que comentaré és la discriminació televisada envers la dona. Durant tot el reportatge l'única vegada que es van veure unes monges va ser només quan van anar a l'altar a netejar-lo desprès de la unció amb oli sant realitzada pel Papa per, seguidament, desaparèixer un altre cop com per art de màgia. Què és el que està passant dins l'Església Catòlica? Perquè el Papa només estava rodejat d'homes, ja siguin bisbes, cardinals, capellans...? Les monges només serveixen per netejar? Trist panorama el que ens varen ensenyar. I aquí, la paraula ensenyar no l'he posat com a sinònima de mostrar, sinó d'educar.

No poden seguir així, el menyspreu envers la dona, envers les parelles homosexuals, envers els mètodes anticonceptius, envers l'avortament i d'altres, fan que cada vegada les persones s'allunyin més de l'Església Catòlica. 

I sobre les seves crítiques a l'estat laic, he de dir que l'estat és una cosa i la religió n'és una altre i de cap manera s'han de barrejar. Les escoles han d'ensenyar TOTES les religions i els pares han de saber transmetre, i no obligar, les seves creences, el respecte, els valors, el camí perquè cadascú pugui trobar el seu ésser intern i la seva vida espiritual. Unes creences no es poden obligar des d'un Estat. L'ésser humà ha de ser lliure per decidir quin camí ha de seguir més adient a les seves necessitats, ja digui en una religió, practicant la meditació o altres pràctiques, o simplement no fent res perquè no té aquesta necessitat.

Dit tot això, he d'afegir que em vaig quedar realment impressionada amb la nau de la Sagrada Família. És magnífica!!!

Publicat el 13/11/2010 a Tribuna Ganxona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada