diumenge, 7 de març del 2010

signes espanyolistes


Coses que l'estranger recorda d'Espanya: Toros, Flamenc, sol i platja (si mes no fins fa poc). Diuen que el nostre sentiment anti-espanyolista fa que rebutgem els toros. Si aquest fos al cas, hauríem de rebutjar el flamenc? Clar que NO. Qui pot negar no haver-se emocionat al sentir un bon cant, al veure una bona dansa? El sentiment profund del flamenc, les seves arrels i el seu art son valorats, acceptats i gaudits per tots (o quasi tots) nosaltres.

Els toros ja es un altre tema. Aquí tenim un animal que pateix fins que, amb una mica de sort, el maten amb la primera estocada. No dic que entre la gent que està en contra de les curses de toros n'hi hagi que ho fa per sentiment anti-espanyolista, però la majoria crec que defenem una mort digna d'aquests animals, sense cap tipus de patiment. Hi han països que fan curses sense fer patir a l'animal ni matar-lo. L'art de torejar no deixa de ser un art i seria una de les maneres que no es perdria. Si recordem les paraules de Gandhi que va dir que la grandesa d'una nació i el seu progrés moral podien ser mesurats per la manera que tractaven als seus animals, potser que pensem una mica que es el que aquest país està fent. I amb això ho estenc a totes les festes que, en nom de la cultura, facin fer patir a qualsevol tipus d'animal.

Un altre cosa que em sorprèn es la cobertura que tot aquest tema han fet els mitjans de comunicació especialment amb les opinions dels polítics, quan sabem que a Canarias fa 18 anys que estan prohibides i ningú va dir res. Ho fan perquè es Catalunya?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada