dijous, 4 de març del 2010

L'Afganistan

Quantes persones innocents han de morir sota les bombes de la OTAN abans que es reconegui que això és una guerra injusta, i no és cap missió de pau? Que fa que milions de persones aquell 15 de febrer de 2003 (ara fa set anys) sortissin al carrer amb el famós "No a la guerra" sobre el conflicte de l'Iraq i per l'Afganistan no ho facin? Fa poc: 27 civils morts, per setembre 2009 : 142 civils morts, maig 2009: 140 civils morts, novembre 2008: 40 civils morts, uns mesos abans 90 civils morts entre les que hi havien 60 nens i nenes. Desenes de mils de persones s'han vist obligades a desplaçar-se en els últims anys a causa dels atacs de les tropes aliades.
El llenguatge per a la seva justificació:
Talibans = terroristes
Morts de civils = danys col·laterals o errors desafortunats.
La guerra de l'Afganistan no ha contribuït a fer un mon millor, ans al contrari. Aquelles promeses d'un Afganistan democràtic i en el que les dones podrien ser lliures no s'han complert. D'AIXÒ JA FA NOU ANYS.
Moltes associacions lluiten per treure les tropes d'allí, entre elles "Justícia i Pau" que ha interposat un recurs davant el Tribunal Suprem contra l'enviament de 511 militar a l'Afganistan en el que inclou entre els seus arguments: "Les tropes espanyoles no poden participar en una missió de la OTAN que se situa clarament al marge del Tractat de l'Atlàntic Nord que només contempla l'ús de la força armada en l'exercici a la legítima defensa davant un atac armat (....)" . I sincerament espero que s'accepti.
La gent del carrer.... potser es hora de que se n'adonin del que estan acceptant, cegats per les paraules "missió de pau".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada