dimecres, 17 de març del 2010

L'IVA


Estic feta un bon embolic. No entenc de finances i com jo, suposo que d'altres tampoc. Els que hem mirat d'informar-nos una mica mitjançant els medis de comunicació, no hem tret l'aigua clara. En un principi Brussel·les va pronosticar que un augment de l'IVA provocaria una recaiguda en l'economia espanyola, ara ens diuen, a través del nou comissari d'Assumptes Econòmics, el Sr. Olli Rehn, que aquest increment es necessari per reduir el dèficit públic. Ho enteneu? Jo no.
Crec que s'ha escollit el camí fàcil: treure diners de les nostres butxaques, però hi ha algú que parli de les despeses públiques? Hi han quantitats increïbles de balafiament innecessàries que se seguiran finançant. Tal com estan les coses pujaran els preus però s'incrementarà l'economia submergida com ja va passar al 1992 que en lloc de augmentar la recaptació, va disminuir. El consum caurà afectant a tots els sectors de l'economia. En un país amb quasi 4 milions i mig d'aturats amb dificultats per arribar a final de mes, amb gent que veu i veurà la seva feina a la corda fluixa, no crec que aquesta sigui la solució.
No em convencen els raonaments del govern que a sobre entre Sebastián i Salgado ens diuen coses diferents, però he de dir que tampoc les rèpliques, plenes de esborranys i de diferents estratègies per part de Rajoy, Montoro i Aguirre. Què ens tocarà fer? Suposo que resignar-nos com sempre hem fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada