dijous, 17 de juny del 2010

Perquè uns si i ells no?


He llegit avui que el "Palacio de la Zarzuela" ha confirmat que la Família Reial espanyola no té previst reduir l'assignació que, cada any, nosaltres els ciutadans aportem a través del Pressupostos Generals de l'Estat a aquesta institució. El seu argument es que la dotació va lligada a un pressupost anual, i per tant, qualsevol tipus d'ajust, es farà als Pressupostos del 2011.

M'agradaria saber que es el que en pensen els funcionaris d'això. Teòricament quan un cobre un sou pel treball que realitza, no es un sou anual repartit en 12, 14 o 16 mesos? Com son els contractes? Un contracte t'especifica el sou anual que rebràs, les pagues extres, l'horari, l'increment anual de l'IPC o segons les directrius establertes, les vacances, etc. Ells no han tingut cap opció de decidir si volen una retallada o no. Ha estat imposada i s'han de estrènyer el cinturó com la majoria de ciutadans que ens hem vist ficats en aquesta crisis sense tenir-ne cap culpa.

Jo no soc monàrquica però respecto a aquells que ho son, cadascú te les seves opinions i creences, però crec que aquest no es un debat de quina pot ser la meva ideologia. Crec que ells com a representants d'un país que en diem Espanya, com a persones que haurien de tenir una mica de sensibilitat amb el "seu" poble, que en definitiva som els que els hi paguem els seus sous, haurien de practicar amb l'exemple. I si no el practiquen, el govern mateix els hi hauria d'haver exigit la retallada com ha fet amb els funcionaris i alguns pensionistes.

Ho sento però aquesta noticia no m'ha omplert d'allò que en diem felicitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada