dimarts, 15 de juny del 2010

La homosexualitat, una malaltia?


La Conselleria de Salut de la Generalitat ha obert un expedient informatiu a la Policlínica Tibidabo de Barcelona per aplicar teràpies per "curar" la homosexualitat a través de pastilles i tractament psiquiàtric.

La homosexualitat va deixar de ser considerada un trastorn a l'any 1973 per la Associació Nord-americana de Psiquiatria, però la Organització Mundial de la Salut la va mantenir en el seu catàleg de malalties fins el 1990.

La homosexualitat no es ninguna malaltia, i la orientació sexual diversa es un dret de llibertat legislat en el nostre país, no hi ha cap justificació de tractar-la com si ho fos. Ens ha costat molts anys arribar on hem arribat i crec que encara hi ha molt de camí per fer, si mes no a les actituds de molta gent.

No es poden confondre les alteracions emocionals en relació a la vivència de la pròpia sexualitat, ja sigui heterosexualitat, homosexualitat o bisexualitat. Alteracions que fa que la gent pugui viure aquest fet com alguna cosa tempestuosa, traumàtica i demanin una teràpia. Una policlínica amb els seus psiquiatres que - suposo deuen tenir les seves bones qualificacions - es puguin aprofitar d'aquestes alteracions per qualificar la homosexualitat com una malaltia, es realment pejoratiu i denigrant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada