dijous, 24 de juny del 2010

Doble moral


Sempre m'ha semblat estrany que la gent sigui molt sensible a un insult, vulgaritat o a la representació de la violència o el sexe i, en canvi, estan completament freds quan es fa apologia o s'exerceix la violència directament.

Fa mes d'una setmana, a Paris, va haver una nova edició de l'Eurosatory, una fira d'armament. Mes de 1.200 expositors vinculats a la industria militar van presentar els seus productes. A la seva inauguració hi van acudir delegacions oficials. Es van presentar nous productes, es van mostrar els impactes sobre el terreny, es van fer demostracions, es van fer negocis, es van tancar acords, es van fer descomptes al igual com si estiguéssim parlant de qualsevol altre producte. Uns productes pensats per a matar: per a destruir i segar vides humanes. Entre les novetats, es van presentar uns dels productes més cínics: municions que són ecològiques!!! Es veu que no contaminen. Quin gran detall!!!


Alguna cosa deu fallar quan els polítics, professionals, tècnics, periodistes i empresaris assisteixen sense cap tipus d'incomoditat o mirament a una fira on a ple dia es mostren tota mena d'armes que, al mateix temps, estan essent usades a Palestina, Iraq, Afganistan i tants altres llocs, en canvi, aquestes mateixes persones posarien el crit al cel i exigirien dimissions pel fet que es programés una pel·lícula porno per la televisió.

Una moral per unes coses i per unes altres no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada