dissabte, 4 de desembre del 2010

La custòdia dels fills segons la religió



La religió, segons sembla, ja no està de moda, almenys no de la manera com estava abans, segons una nova enquesta. Els resultats mostren que, en una sola generació la taxa de la caiguda de l'Església cristiana, ha augmentat cinc vegades. Aquesta és una xifra enorme. Passa a mostrar que el 80% de la població que va créixer en una església es desentén d'ella abans d'arribar als 30 anys. D'altre banda, hi han algunes persones que prenen la devoció religiosa tan seriosament com castigar a altres de no compartir les mateixes creences. Això és exactament el que sembla haver succeït en un tribunal d'Indiana recentment.

Un pare està lluitant després de perdre la custòdia dels seus fills. Craig Scarberry ha compartit en un 50/50 la custòdia dels seus tres fills amb la seva ex dona durant els últims 4 anys. Però arribat aquest moment, se li redueixen a 4 hores a la setmana. Al indagar el perquè d'aquesta actuació judicial, en Craig va tenir una sorpresa. El jutge va escriure: "El pare no participa en la mateixa formació religiosa que la mare.... el pare és agnòstic."  La decisió també va declarar: "....quan el pare es considerava un cristià, les parts van ser capaces de comunicar-se amb relativa eficàcia."

Particularment conec gent cristiana de tot tipus, aquells que son completament genuïns i viuen d'acord amb la serva fe com també els que se'n diuen però que reflecteixen una gran hipocresia. De la mateixa manera que conec gent agnòstica que podrien donar lliçons de valors a aquells que s'anomenen cristians. Però aquí no vull comparar entre els uns i els altres, ni tampoc la idea de que l'amor d'uns pares envers els seus fills no s'ha tingut en compte, el que si vull reflectir és el cas omís que, en aquest cas, es fa dels drets humans.

Article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans:"Qualsevol persona pot prevaler-se de tots els drets i de totes les llibertats que aquesta declaració proclama, sense cap distinció de raça, de color, de sexa, de llengua, de religió, d'opinió pública o d'altre mena, d'origen nacional o social, de fortuna, de naixement o de qualsevol altre classe......"

Publicat el 04.12.2010 a Tribuna Ganxona

1 comentari:

  1. Segueixo, encara que no ho sembli, els teus escrits que són publicats a Tribuna Ganxona. Els trobo frescos i directes. Felicitats!
    Joan

    ResponElimina