dissabte, 11 de desembre del 2010

La Interpol, una titella política?




Julian Assange es va lliurar a les autoritats i ha estat arrestat i detingut sense dret a fiança a Londres abans que una audiència es pronuncii sobre la seva extradició. El fundador de WikiLeaks és acusat d'assalt sexual i que quedi clar, s'ha d'enfrontar als càrrecs. Però des de quan és la Interpol qui vetlla la violència contra la dona? Si la seguretat de les dones és de sobte la prioritat d'Interpol, hem de dir que és una gran notícia!

Centenars de dones a presons i centres de detenció d'immigrants, dones que no poden obtenir justícia contra els seus violadors, centenars de casos impunes de violació a campaments de refugiats d'Haiti i d'altres barbaritats, cridaran l'atenció de la Interpol?

Potser que posem els peus a terra i així veurem que sembla que només els preocupa el cos de les dones quan hi ha política pel mig. Durant anys es va lluitar perquè la Cort Penal prengués seriosament la violació a Bòsnia i el Congo, anys també sobre el tractament de les dones sota el règim talibà i no va ser fins que els polítics van veure necessari "vendre" una guerra que van començar a defensar a la dona. Excusa?

Assange és acusat d'assalt i s'ha d'enfrontar als càrrecs, però el que no s'ha dit és que una de les dones que l'acusa, Anna Ardin, ha treballat amb un grup que té connexions amb la CIA i que les fonts de la Fiscalia sueca van dir fa poc que Assange no era buscat per violació com s'ha informat, sinó per una cosa anomenada "sexa per sorpresa" o "sexe inesperat". Les afirmacions de la Ardin es basen en que no va usar preservatius durant les seves relacions sexuals.

El fundador de WikiLeaks va revelar que va ser advertit d'anar amb compte amb "les trampes del sexe". Haurà caigut Assange en una d'aquestes trampes?

Tant Ardin com Sofia Wilén, la segona acusadora, van enviar missatges SMS i tweets presumint de les seves conquestes després de les suposades "violacions".

Amb tot aquest tema, em ve al cap la imatge de la Interpol fent de titella amb uns Estats Units movent les cordes. A vosaltres, no?

Publicat el 11.12.2010 a Tribuna Ganxona


1 comentari: