dimecres, 15 de desembre del 2010

Tracta de dones



El tràfic de persones a l'Argentina en els últims 10 anys va tenir un creixement molt preocupant. En l'últim any i mig, més de 700 dones i nenes estan desaparegudes, segrestades per les xarxes de tràfic per a la prostitució. El més preocupant és que cada vegada baixa més l'edat en la que son introduïdes a les xarxes per l'augment de la demanda d'adolescents i nenes que van dels setze als vuit anys.

Les màfies internacionals de Mèxic, Rússia i la Xina han agafat l'Argentina com a país d'origen, trànsit i destinació en el tràfic de dones, que son introduïdes a les xarxes a través del segrest i l'engany personal amb oferiments de treball en cases de famílies o cura d'ancians o malalts.

Un cop estan a les mans de la màfia, les dones són sotmeses durant 20 dies el que en l'argot es diu "estovar", que inclou violació, tortures, amenaces als seus familiars i drogant-les per poder fer el seu "trasllat" a prostíbuls.

Després de retirar els documents o lliurar altres falsificats, les dones i adolescents romanen segrestades en llocs geogràfics que desconeixen, on són obligades a rebre clients cada 20 minuts. La "inversió" és molt bona: cada noia deixa al seu proxeneta uns 2.000$ mensuals, xifra que pot quintuplicar si es tracta d'una nena de menys de 12 anys.

El tràfic de dones per prostitució mou 32.000 milions de dòlars anuals al món i es porta la vida de quatre milions de dones l'any, segons xifres de l'ONU.

El tema de la legalització de la prostitució és moralment difícil de resoldre i genera molts debats, però si és una manera d'acabar amb la crueltat del tràfic de persones, hi estic completament a favor. En el terreny de la prostitució, la prohibició és sinònima de mals tractaments, de violacions i d'esclavitud. Malauradament la demanda existeix i no crec que, per molta ensenyança que es faci de moralitat i respecte, acabi desapareixent. El que no es pot permetre de cap de les maneres és que les dones siguin forçades a la prostitució, que cada vegada agafin a nenes més petites i que quatre milions de dones perdin la vida cada any.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada