dissabte, 3 de desembre del 2011

En el fons, jo també vull ser ric (i lladre)




Una de les coses que no m'ha sorprès quan he llegit els resultats de l'enquesta anual sobre opinió pública i política fiscal que elabora el CIS, és que el 82,8% dels espanyols creuen que els impostos no es cobren amb justícia, és a dir, no consideren que estiguin pagant més els que més tenen.

El 82,1% considera que hi ha molt frau fiscal i el 65,2% creu que l'administració fa pocs o molts pocs esforços per combatre'l. Els àmbits en què els enquestats creuen que hi ha més frau són les empreses, els partits polítics i entre els rics i poderosos. Un altre dada diu que el 75% creu que si la gent no enganya més a Hisenda és per por a una inspecció.

És estrany que, de la mateixa manera que ens queixem de que els impostos no es cobren amb justícia i que hi ha molt frau fiscal, ens trobem que no enganyem a Hisenda per por a una inspecció. En altres paraules "si tingués l'oportunitat m'agradaria tenir més i pagar proporcionalment menys i també cometre fraus". De què ens queixem, doncs, si donada l'oportunitat faríem exactament el mateix?

Publicat el 03.12.2011 a Tribuna Ganxona

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada