dissabte, 29 d’octubre del 2011

Una nova perestroika





És interessant saber que l'exlíder comunista Mikhaïl Gorbatxov, parlant davant d'una multitud de 3.600 persones al Lafayette College d'Easton (Pennsylvania), va anunciar la necessitat d'una nova "perestroika" i un nou sistema de govern mundial.

"El món necessita objectius que uneixin la gent", va dir. "Els grans bancs, les grans empreses, segueixen pagant els mateixos grans bons. Hi va haver alguna vegada una crisi per a ells?... Jo crec que els Estats Units necessita la seva pròpia perestroika".

Com es pot entendre aquesta perestroika? Com un nou ordre mundial que es caracteritza per un sistema de govern global, segons Gorbatxov.
"No podem deixar les coses com estaven abans, estem veient que aquestes protestes s'estan movent fins i tot a nous països, que gairebé tots els països estan sent testimonis d'aquest tipus de protestes, la gent vol un canvi", va dir. "Estem davant d'aquests reptes, dels problemes plantejats per aquests moviments i que a poc a poc podran trobar el camí cap a un ordre mundial" va afegir Gorbatxov.

Al setembre de 2000, Gorbatxov va demanar a l'ONU que establis l'estil soviètic d'autoritat central per controlar els negocis del món i les preocupacions ambientals. Durant dècades s'ha demanat un nou ordre mundial per reemplaçar als actuals Estats nació com la font última del poder.

Desprès de llegir parts del discurs que s'han publicat a diferents mitjans, em pregunto si un govern mundial no és, en definitiva, un govern autocràtic i antidemocràtic. La seva perestroika no faria que tinguéssim una menor representació política? Un govern mundial no donaria més poder als que van ser, en primer lloc, els responsables del col·lapse financer?

Publicat el 29.10.2011 a Tribuna Ganxona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada