dimecres, 9 de novembre del 2011

Una altre guerra




Utilitza el President Obama la guerra com a eina de campanya per la reelecció?

Barack Obama ha dit als aliats d'Amèrica que Estats Units atacarà l'Iran abans de la tardor de 2012 llevat que Teheran aturi els seus programes d'armament nuclear.

La retirada imminent de les tropes dels Estats Units a l'Iraq és part d'un programa per reorganitzar la presència americana al Golf. Això encaixa amb els nombrosos informes de les últimes setmanes que parlen d'un gran nombre de tropes dels Estats Units que estan estacionades a Kuwait.

La coincidència entre el possible atac, la tardor del 2012, i l'intent d'Obama per aconseguir un nou mandat a la Casa Blanca recorda massa la invasió d'Iraq per part de George W. Bush per no perdre vots l'any 2004.

Iran ha rebutjat constantment les reiterades denúncies pels Estats Units, el règim d'Israel i els seus aliats europeus que s'està duent a terme un programa secret nuclear militar.

El país insisteix que com a signatari del TNP (Tractat de la No Proliferació Nuclear) i membre de l'AIEA (Agencia Internacional d'Energia Atòmica) té tot el dret de desenvolupar i adquirir tecnologia nuclear amb finalitats pacífiques com la generació d'electricitat i la investigació mèdica.

A més, l'OIEA (Organització Internacional d'Energia Atòmica) ha dut a terme nombroses inspeccions de les instal·lacions nuclears de l'Iran, però mai s'ha trobat cap evidència que indiqui que el programa nuclear civil de l'Iran s'ha desviat cap a finalitats militars.

Tornarem a viure les paranoies mentals i mediàtiques de les armes de destrucció massiva? És més important retenir el poder que milers de vides humanes?

Publicat el 14.11.2011 a Tribuna Ganxona

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada