dissabte, 15 d’octubre del 2011

La castració química a Rússia





El Parlament rus ha aprovat una llei sobre la pedofília. A partir d'ara, les persones declarades culpables de delictes sexuals contra menors de 14 anys, s'enfrontaran a la castració química, mentre que els reincidents s'enfronten a una pena de cadena perpètua.

D'acord amb la nova llei, la decisió sobre la castració química obligatòria d'un convicte es realitzarà a través de l'informe d'un psiquiatre forense demanat per la cort, que en última instància, poden recórrer a altres mesures mèdiques.

Al mateix temps, alguns dels presos poden demanar la castració química voluntària. Això pot ajudar-los a obtenir la llibertat condicional si ja estan complint una condemna o una sentència més indulgent.

La nova llei arriba enmig de les creixents preocupacions sobre les agressions sexuals contra menors en la societat russa.Ni més ni menys que 1.300 nens russos van patir delictes de violència sexual en 2008 i una altre xifra de 5.233 delictes sexuals no violents, d'acord amb Anton Belyakov, diputat del partit legitimista "Rússia Justa". Belyakov va se un dels que demanaven penes més severes per als pedòfils, ja que al voltant del 97% repeteixen els seus delictes després de ser alliberats.

"Els pedòfils són persones malaltes i perilloses que mai seran membres de ple dret de la societat, i és per això que el nostre objectiu és protegir les persones sanes, els nostres fills, que tenen tota una vida per davant", va dir Belyakov.

El problema esdevé quan la comunitat científica no ha demostrat la capacitat del medicament per inhibir el desig de que un pedòfil abusi d'un nen, mentre els efectes secundaris de la medicació inclouen depressió, fatiga, diabetis i coàguls de sang que, per descomptat, no són part de la sentència.

Publicat el 15.10.2011 a Tribuna Ganxona

2 comentaris:

  1. Ens pots dir l'origen de la notícia? És per connéixer el grau de credibilitat que té.

    ResponElimina