dissabte, 1 d’octubre del 2011

Control dels mitjans informatius?





Tenim un bon grapat de canals de televisió, de diaris i de ràdios per escollir. Sabem els que van cap a la dreta o cap a l'esquerra, però d'això a voler controlar els informatius de RTVE, entitat pagada per tots nosaltres, hi ha un abisme.

Recordem que aquesta proposta va tenir cinc vots a favor (PP i CIU), dos en contra (IU i UGT) i quatre abstencions (PSOE, ERC i CCOO).

És la tercera vegada que el PP ha proposat controlar-los i el fet de que el partit socialista s'abstingués en la votació en lloc de votar-hi en contra, li passarà factura, no en tinc cap dubte.

La ministra de Sanitat, Política i Igualtat, Leire Pajín, va dir que els consellers del PSOE es van equivocar profundament i que el Govern no sempre està d'acord amb les decisions que prenen els seus consellers. No és excusa. Tampoc és comprensible el silenci de ERC i CCOO. Ja sabem que el qui calla atorga, tal com ha sigut en aquest cas.

Hem de saber que el càrrec de Conseller de l'Administració de RTVE té una durada de 6 anys i que la meitat s'haurien d'haver renovat fa un any i mig. Cobren uns 120.000 euros anuals, amb dret a cotxe amb conductor, un assessor i una secretària.

No van tardar gaire en revocar aquesta decisió per la oposició i malestar que va crear entre els treballadors de la Corporació i els sectors de l'opinió pública. I que esperaven?

Aquestes persones no son dignes de tenir aquest càrrec i haurien de ser revocades per aquells que les van nombrar. Tan sols tenim al conseller proposat per CCOO que va dimitir per petició del sindicat.

La llibertat d'expressió i d'informació és sagrada, acabar amb aquesta llibertat és acabar amb la democràcia i això sembla ser massa fàcil quan s'utilitzen aquests recursos.

No podem oblidar als "grans" de TVE dins l'era Aznar, especialment a l'Alfredo Urdaci. Recordeu l'onze-M?

Publicat el 03.10.2011 a Tribuna Ganxona

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada