dissabte, 8 d’octubre del 2011

Fems energètics




De la mateixa manera que escric quan les coses m'indignen o no m'agraden, també escric quan trobo bones noticies i, per mi, aquesta és una d'elles.

La companyia més gran d'aigua i clavegueram a la Gran Bretanya ha començat a utilitzar per primera vegada escates d'aigües residuals, una nova forma de combustible renovable que crema com estelles de fusta, per generar energia elèctrica.

Thames Water ha començat a produir les escates d'assecat (sòlids d'aigües residuals) amb la màquina construïda especialment per aquest ús al clavegueram de Slough, Berkshire. Les escates són portades en camions a Bexley, al sud-est de Londres, on es cremen per generar electricitat.

Thames Water estima que el 16 per cent de les seves necessitats d'electricitat seran cobertes en el present any fiscal per l'anomenat "poder dels fems", suficient per a prop de 40.000 llars.

Fins ara, les assecadores s'han utilitzat per reduir els residus simplement per desfer-se'n amb més comoditat. Aquesta nova assecadora es compromet a reduir les emissions de carboni de l'empresa en més de 500 tones a l'any, així com tenir fins 300.00 lliures esterlines a l'any de beneficis en els costos operatius.

Aquesta iniciativa hauria de tenir el suport de tothom i s'hauria d'estendre a altres ciutats i països. Qui sap si més endavant els nostres fills o nets quan vulguin anar al w.c. ens podran dir: "vull generar electricitat". Tot és possible.

Publicat el 08.10.2011 a Tribuna Ganxona





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada