dijous, 29 de juliol del 2010

Immigrants deportats


Moltes vegades necessitem l'ajuda d'entitats humanitàries per saber casos de denuncia que passen en el mon -i la majoria en països democràtics- especialment al que fa als atacs a aquelles minories que no tenen la possibilitat de cap defensa. Aquest es un dels casos dels EEUU que gràcies a l'informe que han presentat Human Rights Watch i la ACLU, ens hem assabentat de que molts immigrants amb discapacitat mental, entre ells immigrants legals que fa mes de quaranta anys que estan al país, pateixen un major risc de ser deportats pel Servei d'Immigració i Control de Duanes.

En el 2008, uns 57.000 immigrants detinguts i que s'enfrontaven a la deportació, patia d'alguna discapacitat mental. Segons la legislació, els detinguts per infraccions d'immigració no tenen dret a un advocat d'ofici ni defensa com avaluació de la seva competència per tenir un judici just.

Encara que algunes persones reben representació gratuïta d'organitzacions de serveis legals o poden pagar un advocat amb ajuda dels familiars, la gran majoria no podran mai costejar ni trobar un advocat, amb el risc d'una detenció prolongada i possiblement indefinida. En l'informe es documenten 58 casos de persones que estan detingudes, la majoria legals, que els volen deportar per delictes penals no violents, com ara possessió de drogues.

No sé quants anys fa que això passa -estan parlant de gent detinguda durant 10 anys- però el que em sembla incomprensible es que si en qualsevol legislació d'un estat democràtic es comprova que hi ha un buit legal, aquesta legislació s'ha de reformar. Ja n'hi ha prou de rentar-se les mans i deixar les coses com estan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada