diumenge, 22 de maig del 2011

Eficiència energètica




De vegades les idees que tenim de les coses i del món son completament diferents al que és la realitat. He d'admetre que encara puc llegir coses que em sorprenen i, a la meva edat, això és difícil. Avui he llegit que a la Gran Bretanya moren més persones de fred que no pas a Sibèria.

El problema de la Gran Bretanya és la quantitat d'habitatges que no tenen una bona i eficient instal·lació energètica, especialment aquell que tenen un lloguer relativament baix. Com sempre, aquelles famílies amb menys poder adquisitiu son les que més desprotegides estan, però sobre tot la gent gran que han de fer "filigranes" amb la seva precària pensió i que son els més vulnerables de patir els freds de l'hivern.

Durant anys, els "Amics de la Terra" han estat lluitant i fent campanyes perquè el govern passés una legislació en contra d'aquests habitatges. Avui aquesta legislació ja ha sigut aprovada i, a partir del 2018 serà il·legal pels propietaris llogar un habitatge amb una instal·lació energètica de grau F o G. Així com els habitatges de lloguer han de complir amb la seguretat contra incendis i unes normes mínimes del codi de construcció, també hauran d'arribar a un cert nivell d'eficiència energètica per evitar ser un perill per la salut.

Estem al 2011 i, fins al 2018 falten set anys. Jo em pregunto, quanta gent encara morirà en aquests pròxims set anys?

Publicat el 28.05.2011 a Tribuna Ganxona

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada