dissabte, 5 de març del 2011

La desgràcia de Silvio Berlusconi




Aquest any es celebra el 150è aniversari de la unificació d'Itàlia, un any en el qual haurien de celebrar tot el patrimoni que tenen i la seva cultura. Malauradament, els diaris estan plens d'històries del primer ministre Silvio Berlusconi.

Crec que de tots és conegut l'últim escàndol en el que un jutge italià vol enviar al primer ministre a judici per dos càrrecs: "Pagament d'una prostituta menor d'edat i tractar d'enfosquir aquest presumpte delicte aprofitant-se de la seva posició oficial".

L'acusació es produeix després d'una sèrie d'acusacions per altres dones. No és la primera vegada que Berlusconi ha tingut problemes amb la llei. Les denúncies de corrupció pública, l'evasió fiscal, i les connexions amb la delinqüència organitzada han estat ben documentades durant els anys que Berlusconi ha estat en el càrrec. 

Com un magnat multimilionari dels mitjans de comunicació, Berlusconi utilitza el seu imperi mediàtic per atacar als seus oponents. El New York Times va informar, arran de l'últim escàndol, que estava "utilitzant les primeres pàgines per carregar contra la justícia italiana, l'oposició de centre-esquerra i qualsevol altre persona que pugui qüestionar la vida personal del primer ministre".

En una democràcia, ningú hauria d'estar per sobre de la llei. No obstant això, el primer ministre sovint ha tractat de manipular les palanques de l'Estat, en un punt de promulgar una llei que li donaria immunitat.

Un altre dels temes que va encendre als italians i crec que a més de mig món, van ser les seves paraules de no voler "molestar" al dictador libi Muammar Gaddafi desprès de la massacre de manifestants a Líbia. No va ser fins desprès d'una ona de protestes que el govern italià va acabar condemnant els actes de Gaddafi. La relació entre Berlusconi i Gaddafi ha sigut molt estreta durant anys.

És ben denigrant saber que aquest home, aixi com els dèspotes d'Egipte, Tunísia, Líbia i Bahrain, ha confós una nació lliure amb la fascinació pel culte a la seva pròpia personalitat.

Publicat el 05.03.2011 a Tribuna Ganxona

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada