dissabte, 26 de març del 2011

Duran i Lleida v López Tena




Arran del currículum de la senyora Joana Ortega, Vicepresidenta del Govern de la Generalitat, on hi constava que era llicenciada en psicologia quan realment no havia acabat els estudis, els mitjans de comunicació es van fer ressò d'aquest fet, amb la crida a la dimissió per part del diputat de Solidaritat Alfons López Tena.

El secretari general de CIU, Josep Antoni Duran i Lleida, va sortir en defensa de la Vicepresidenta, fet que jo, personalment, he trobat ridícul: "Jo crec que només hi tens una responsabilitat: no haver-te llegit el currículum que fa anys se't va fer des del servei de comunicació de l'època". A qui culpa doncs, vostè, senyor Duran? Vol dir que els treballadors que transcrivien el currículum es van inventar una llicenciatura?

Però segueix dient: "Tu no has falsificat cap document públic, ni tan sols un document privat, i tampoc ets l'autora d'un error d'un document privat. No és el mateix un error en un currículum que, per exemple, que un notari deixi en blanc uns fulls del seu protocol, i ja m'entens de què t'estic parlant". Ves per on, l'Alfons López Tena és notari. Hi ha una frase en castellà que diu: "A buen entendedor pocas palabras bastan". Tots els diaris es van fer ressò sobre a qui es referia. 

Aquí no acaba tot. En López Tena, en una entrada al seu bloc personal, diu: "Evidentment que no és igual, com no és igual la presumpta actuació de la senyora Ortega amb què el secretari general d'un partit polític sigui un corrupte, cobri comissions, vengui esmenes de lleis a grups d'interès, premii amb càrrecs públics les seves amants i examants, i dediqui diners públics a finançar la seva vida sexual, variada i extensa, i ja m'entens de què t'estic parlant, oi senyor Duran?"

Ara, la següent notícia que ens trobem és que en Josep Huguet, exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa al tripartit, va comentar al Twitter que les declaracions d'Alfons Tena sobre Josep Antoni Duran i Lleida eren vox populi.

Ara trobem a Duran i Lleida que assegura: "Tinc plena tranquil·litat de consciència i mai m'he sentit identificat amb les al·lusions de López Tena". I en López Tena en una entrevista a Catalunya Ràdio sosté que no parlava de Duran.

O sigui que ara tothom fa muts i a la gàbia. Què està passant? Què estan ocultant? I què ha passat amb la Joana Ortega? Segons el president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a la cadena Ser, va considerar que es va equivocar el seu currículum. "És un error i s'han de demanar disculpes". Al final la Joana Ortega ha acabat fent-ho, però jo no sé perquè. No eren els treballadors els qui es van equivocar en transcriure el seu currículum? Algú s'aclareix?

He de dir que tot aquest assumpte l'he trobat penós i vergonyós. Si hi ha qualsevol acusació, ha de ser cursada correctament i no airejada a través dels mitjans de comunicació. M'importa ben poc el que puguin fer els polítics a la seva vida privada, allà ells, l'únic que espero és que siguin bons polítics, honestos i al servei dels ciutadans. Si aquesta honestedat es posa en qüestió i se'n tenen proves, s'han de portar als jutjats.

No fa gaire una parlamentària a la Gran Bretanya va dimitir perquè el seu marit va llogar unes pel·lícules porno amb diners públics, però la diferència és que allà es va cursar correctament.

Publicat el 26.03.2011 a Tribuna Ganxona






1 comentari:

  1. Magí Valls Porcelde març 26, 2011

    Potser que tots plegats s'ho facin mirar. Menys treure draps bruts i més treballar pel país, que falta que fa.

    ResponElimina