dijous, 24 de febrer del 2011

Refugiats ambientals




M'ha consternat llegir que l'ONU ha projectat que, en l'any 2020, hi hauran 50 milions de refugiats ambientals.

Ja en l'any 2001, en Norman Myers de la Universitat d'Oxford va anomenar als refugiats ambientals com un "fenomen nou" i els va descriure com gent que ja no podien guanyar-se la vida segura en els seus països d'origen a causa de la sequera, l'erosió del sòl, la desertificació, la desforestació i altres problemes ambientals i, que per sobreviure, haurien de buscar refugi en altres llocs.

És ben trist el panorama que ens presenten i també molt més trist és saber que no estem fent suficient per millorar aquesta situació.

Potser els que es van creure les paraules del Sr. Aznar quan va dir: "Poco o nada tiene que ver con la ciencia buena parte de los abanderados del apocalipsis climático... lo suyo es otra cosa, se parece más bien a una nueva religión que condena a la hoguera en la plaza pública aquellos que osen poner en cuestión sus tesis...." comencin a replantejar-se que és el que està passant.

Malauradament la importància de l'economia i l'estat financer d'un país és molt més gran que establir unes pautes pel respecte al medi ambient i ho tenim amb les dos potències més grans quan no es volen enganxar massa per por que les grans productores se'ls hi puguin posar en contra.

L'informe de les Nacions Unides pel Medi Ambient conclou que "un petit nombre de mesures dirigides a la reducció d'emissions de carboni i precursors d'ozó podria començar immediatament per protegir el clima, la salut pública, l'aigua, la seguretat alimentària i els ecosistemes". 

Si tenim aquest tema present i aconseguim canviar una mica els nostres hàbits, us adonareu que no costa tant respectar la naturalesa i el medi ambient, però el que és indiscutible i completament necessari és que tots els Governs s'uneixin i comencin a escoltar el que va dir Durwood Zelke, president de l'Institut per la Governabilitat i el Desenvolupament Sostenible a Washington "... els beneficis per la salut i l'agricultura per si sola, justifica l'acció ràpida i agressiva". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada