dissabte, 5 de febrer del 2011

Combustible sintètic





Una empresa del Regne Unit va revelar recentment el resultat d'un projecte altament secret en què hi han estat treballant durant els últimes quatre anys: un combustible sintètic que podria causar que els preus del petroli baixessin en picat.

Desenvolupat al prestigiós Laboratori Rutherford Appleton prop d'Oxford, el conseller delegat de Cella Energy, el Sr. Stephen Völler, afirma que el combustible de la seva empresa, basat en l'hidrogen no produeix emissions de carboni quan es crema, i podria ser el primer pas cap a un mercat de transport que es veu afectat pels preus inestables del petroli.

"Hem desenvolupat noves característiques de micro-gotes que es poden utilitzar en un vehicle de gasolina ja existent o gasolina per reemplaçar els combustibles derivats del petroli" va dir Völler Gizmag. "Les primeres indicacions són que les micro-gotes es poden utilitzar en els vehicles existents, sense modificar els motors".

Si Cella Energy és capaç de produir aquesta alternativa de combustible a escala comercial, podria ser la baula perduda que milions de persones han estat esperant per ajudar a alleujar el dolor d'una economia basada en combustibles fòssils. 

L'hidrogen que només produeix aigua pura quan es crema, es considera una solució ideal per reduir les emissions de carboni procedents de la gasolina, que s'estima que causa el 25 per cent del total de l'alliberament de carboni. 

No podem negar que aquesta és una excel·lent notícia tant pel medi ambient com per la inestabilitat que causa el petroli i aquí vull especificar que no em refereixo especialment als preus sinó també a unes potencies que no han dubtat en establir enllaços amb països on els drets humans son inexistents, i tampoc han dubtat en defensar unes guerres en nom de la democràcia quan l'únic que defensaven era i és el petroli.

I encara que sé que peco de ser una persona optimista, no puc sinó dir que he vist una llumeta al final del túnel. 

Publicat el 5.02.2011 a Tribuna Ganxona

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada