dimecres, 19 de maig del 2010

Les queixes


Sempre m'agrada llegir les noticies amb tocs humanitaris i positives i, sincerament, de vegades, es una tasca una mica difícil. Avui m'he trobat en que als EEUU, el pastor Will Bowen va proposar en uns dels seus sermons del matí romandre 21 dies sense queixar-se, sense parlar malament de ningú i sense criticar. Per provar que la cosa anava en serio, va repartir a cadascú dels seus feligresos un braçalet de color morat perquè cada vegada que se n'adonessin ells mateixos de conferir alguna queixa, alguna crítica o xafarderia, se la canviessin de canell i tornessin a començar. Quasi tots els que van començar amb aquesta experiència la van acabar, però els hi va costar una mitja de cinc mesos de canvis de mans. I es que 21 dies es el temps que els psicòlegs ens diuen que costa crear un hàbit, i això no es fàcil. Però lliurar-se d'una addicció es molt mes complicat que enganxar-s'hi, encara que sigui per agafar bons hàbits.
El queixar-se s'ha convertit en una epidèmia. Segons uns estudis que es varen fer, la gent es queixa una mitjana de vint vegades al dia. Qui es el que no ha notat que quan ens queixem del temps, de la seguretat, del nostre cos, de la grip que tenim, de que els diners no ens arriben i demés, l'únic que aconseguim es trobar-nos pitjor? I no diguem al que potser ens està escoltant. I total, no serveix per solucionar res. Si enfoquéssim les nostres energies en les coses que volem en lloc que les coses que no volem potser tots aniríem mes contents per la vida.
El problema d'estar sempre amb la queixa a la boca es que acostumem al cervell a emetre missatges negatius i a veure tan sols el costat fosc de les coses. Quan som optimistes les nostres energies pugen i tenim ganes d'actuar en el mon i de fer feliços als demés. Qui s'apunta?

3 comentaris: