dissabte, 10 d’abril del 2010

Som iguals....però diferents



El ministeri d'igualtat s'està equivocant. Com poden treure de les llibreries de les escoles contes com "la bella dorment" "la ventafocs" o "la blancaneus" qualificant-los de sexistes? Ens trauran també la Diada de Sant Jordi? No deixa de ser una llegenda en que Sant Jordi mata al dragó per rescatar una princesa. I com això n'hi han un fotiment al igual que amb la literatura: un Don Quixot amb gran interes en honrar a la Dulcinea (Cervantes), un canònic Fermin de Pas que intenta aprofitar-se de la dèbil Ana Ozores (Clarín) o les cinc germanes amb edat de casar-se de la familia Bennet que només viuen (menys una) per buscar un marit ric i educat per trobar la felicitat (Jane Austen).
Sra. Bibiana Aído, els nens i nenes son diferents. S'ha demostrat que si deixen escollir joguets a un grup de nens i nenes, les nenes aniran a buscar les nines i els nens els cotxes i les pilotes. Les nenes jugaran a ser mares, a ser infermeres, a fer pastetes a les cuinetes, etc.. Els nens a ser mecànics, futbolistes, etc. I encara que l'excepció confirma la regla, es INNAT en cada criatura.
Perquè no es fica amb les novel·les de la tele que son un insult a la intel·ligència, estan plenes d'estereotips i a sobre les presenten com la vida mateixa? I això per posar només un exemple. Deixi si us plau que els nens gaudeixin de la seva infància, que ja es prou curta, no els hi tregui ara el meravellós mon dels contes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada