dissabte, 20 d’agost del 2011

Condons (poc) catòlics






La Jornada Mundial de la Joventut, una "gran trobada de tot el món amb el Papa", s'està fent aquests dies a Madrid. Els joves catòlics de tot el món es reuneixen per assistir a concerts, visitar museus, tenir sessions de catequesi amb bisbes i celebrar la Missa amb el Papa. Durant els últims anys, l'organització catòlica Catholics for Choice (Catòlics per Elecció) amb base als Estats Units, ha fet publicitat en tanques i a les estacions de metro com a part de la seva campanya a les ciutats on se celebra la Jornada Mundial de la Joventut, amb el lema Condoms4life (condons de per vida). Aquest any, però, els anuncis han estat prohibits.

Catholics for Choice, una organització que s'esforça a ser una expressió del catolicisme tal com és viscut per la gent normal, havia reunit una sèrie d'anuncis d'agraïment al Papa Benet XVI per reconèixer, estranyament, que els condons poden fer el bé. Els anuncis, que pretenien posar a Madrid, van ser rebutjats per Publimedia, una agència de publicitat amb seu a Madrid.

En un comunicat de premsa, el president de CFC Jon O'Brien va defensar els anuncis. "Com catòlics, donàvem suport a l'afirmació del Papa Benet XVI que els condons poden salvar vides" va dir. "Aquest va ser un gran avenç en la posició de la jerarquia en l'ús de condons. Com pot ser ofensiu pels catòlics donar suport a la posició del Papa?"

 El debat gira a l'entorn dels comentaris confusos del Papa el novembre passat, quan va declarar que l'ús del condó, que ha estat condemnat per l'Església Catòlica, a vegades era moralment acceptable si s'utilitzava per evitar un mal major moral (és a dir, la transmissió del VIH). El comentari va ser confús i no concloent, però no restringeix als catòlics el missatge d'elecció, el que posa en relleu el fet de que molts catòlics fan servir els anticonceptius, independentment de la posició de la jerarquia de l'Església sobre el tema.

No està clar per què Madrid ha rebutjat els anuncis quan han sigut un èxit en altres celebracions de la Jornada Mundial de la Joventut. Però una cosa és certa: els bons catòlics fan servir condons i els joves catòlics ho saben.

Com a punt final, he de dir de que m'he assabentat d'això a través de la premsa americana, perquè aquí no he trobat res sobre aquest tema.

Publicat el 20.08.2011 a Tribuna Ganxona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada