dissabte, 10 de març del 2012

El rellotge de sorra humà






Quan vaig veure per primera vegada imatges de la romanesa Ioana Spanberg, la model amb una cintura de només 51 cm. vaig pensar que les imatges havien estat alterades amb el famós photoshop. No em creia que la seva figura fos possible i, si era real, no la vaig trobar ni bonica ni atractiva. Vaig pensar que aquesta noia era una noia malalta.

Resulta que estava equivocada. Les imatges d'Spangenberg no es van alterar digitalment i la model pesa només 38 quilos en un cos de 1,68 m. d'alçada. La mida de la cintura ideal per a una dona de l'alçada de Spangenberg és gairebé 72 centímetres.

Spangenberg insisteix que menja tres àpats grans al dia i que ha intentat d'"engreixar-se" sense resultats. De fet, ella diu que l'hi ha costat molt de temps sentir-se còmode en la seva pròpia pell i que no és capaç de guanyar ni una mica de pes.

"A Romania és millor tenir excés de pes, perquè això significa que pertanys a una família rica", diu Spangenberg. "M'agradaria apujar de pes, així la meva figura no semblaria tan escandalosa".

Spangenberg pot o no estar orgullosa del seu cos, i aquí ens sorgeix el problema tan de moda en aquests últims temps, n'hi ha d'altres que la idolatren.

Skinnyfans.com, una pàgina web dedicada a les dones primes (i per a dones primes em refereixo a les dones extremadament desnodrides i anorèxiques) ha publicat un vídeo de Spangenberg dins la seva pàgina. Desprès de realitzar investigacions addicionals, s'ha posat de manifest que el lloc web és pro-anorèxia, el tipus de lloc web eròtic o porno. La majoria de les imatges a la web són de dones semi-nues o nues del tot amb postures en què els seus ossos sobresurten.

Spangenberg no ho sap, però la seva figura de rellotge de sorra extrema s'ha trobat amb un públic que idolatra un estil de vida molt poc saludable i malaltís. M'agradaria, ara més que mai, que les seves imatges haguessin sigut, en realitat, alterades digitalment i no pas reals.

Publicat el 10.03.2012 a Tribuna Ganxona

 


3 comentaris:

  1. Aquesta noia no ha pogut triar. És així de naturalesa... però les pàgines que fomenten l'aprimament extrem il'anorèxia han trobat per desgràcia un "model" en ella...
    Una llàstima!!!! No es normal la figura d'aquesta noia... S'hauria de fer entendre.... Quina llàstima! Gràcies Imma!!!! MARTA VALLS

    ResponElimina
  2. Josep-Lluís Suelvesde març 11, 2012

    Aquell amic que et va recomanar que escrivissis un llibre té molta raó. Li hauries de fer cas. Reflexió molt assenyada la del rellotge de sorra humà!!

    ResponElimina
  3. T'ho agraeixo Josep-Lluís però no en seria capaç!

    ResponElimina