dissabte, 16 de juliol del 2011

Nova York, un model a seguir





Una nova llei a Nova York ajudarà a crear 14.000 llocs de treball i a modernitzar l'eficiència energètica a més d'un milió de llars. L'aprovació d'aquesta llei va ser aplaudida en una sessió marcada per les retallades pressupostàries.

Què és aquesta nova llei doncs? Penseu que aïllar una casa estalvia d'entre un 20 a un 50 per cent d'energia. Molts propietaris no s'ho poden pagar i aquí és on entra aquesta llei. L'Estat finança les obres i el propietari paga a l'estat dins la seva factura de serveis públics. El reemborsament és menor que l'estalvi d'energia mensual, de manera que no augmenta les despeses.

El possible impacte ambiental també és impressionant: El programa podria reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle equivalent a retirar prop d'un milió de cotxes de la carretera.

Aquesta proposta va sorgir d'una organització ecològica quan va començar a trucar a les portes de propietaris d'habitatge amb problemes de liquiditat i a les dels treballadors desocupats. Van mostrar la necessitat de crear polítiques interdisciplinàries.

Fins ara, Nova York, al igual que altres estats, s'ha centrat amb l'estalvi de la major quantitat d'energia al menor cost possible sense tenir en compte l'impacte de la comunitat. Aquest programa proveeix també fons per als grups comunitaris per reclutar i educar als propietaris d'habitatges. És un veritable esforç per canalitzar els beneficis de l'eficiència energètica cap a les famílies.

Han sigut tres anys d'organització i disputa que comencen a donar resultats.

No puc fer altre cosa que aplaudir aquesta iniciativa i l'aprovació d'aquesta llei. Molts governs, inclòs el nostre, l'haurien d'agafar com exemple. Qualsevol iniciativa que creï llocs de treball, ajudi a la reducció de gasos i, a sobre, no representi un augment de despeses pel ciutadà, ha de comptar amb tot el suport.

Publicat el 16.07.2011 a Tribuna Ganxona

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada