divendres, 12 de març del 2010

Fins on?


Fins on una ciutat, un poble ha d'estar preparat per una emergència? Parlo ara de la demarcació de Girona que ha sigut la mes afectada per la turmenta de neu. Molta gent està sense llum des de dilluns dia 8 a la tarda, es creu que no la podran tenir fins dimarts o dimecres de la setmana que ve, gràcies als generadors que mica en mica van arribant i van posant. Las línies elèctriques no estaran arreglades, creuen, fins dins de 1 o 2 mesos. Conseqüències:
Sense calefacció.
Sense aigua calenta.
Aquells que no tenen gas, sense poder cuinar.
Supermercats tancats.
Benzineres tancades.
Bancs sense poder disposar de diners.
Sense telèfons.
Sense ordinadors ni internet.
Sense mòbils (no es poden carregar) i a molts llocs sense cobertura.
Molts pobles han habilitat el pavelló d'esports amb generadors perquè la gent es pugui dutxar, pugui carregar els seus mòbils i ordinadors portàtils. Han posat llits perquè puguin dormir amb calefacció. També han posat generadors per les urgències del CAP (i no les consultes).
Un poble / una ciutat / un país ha de preveure aquestes emergències? Si amb una nevada com la que vàrem tenir en tan sols una tarda, ens hem col·lapsat, què passaria si hi hagués un petit terratrèmol?
La idea d'aquest país es que estem a la mediterrània i ni ens neva fort, ni ens plou fort, ni hi han terratrèmols, etc. etc. Degut a aquesta idea les infraestructures i les emergències estan orientades al mínim. Potser que comencem a pensar una mica mes en el que podria passar i no en el que normalment passa. Els mes desprotegits: els nadons i la gent gran. No podem passar d'esser un país europeu a ser un país tercermundista.
Això no pot passar un altre vegada. HEM D'ESTAR PREPARATS!!!!

1 comentari:

  1. En efecte, Imma. Hem d'estar preparats i cadascú ha d'assumir les seves responsabilitat. Les companyies subministradores de serveis en "garantir" la prestació del servei pel qual paguem i, si no ho fan, a ser multades com correspon; al govern li correspon exigir que així es faci. I a la ciutadania no posar pals a les rodes a l'hora de millorar les infraestructures d'acord amb les possibilitats econòmiques del país. Al cap i a la fi, les infraestructures de qualitat són absolutament necessàries a l'hora d'evitar que es puguin repetir situacions com aquesta setmana... La "culpa" és del govern (dels governs dels d'abans i del d'ara que malgrat no els sigui propici, a voltes han de prendre decisions no del tot populars), de les companyies que s'escaqueixen de les seves obligacions i de la ciutadania que ho volem tot sense que en tinguem de pagar cap cost.

    Petons!

    Joan Brunet i Mauri

    ResponElimina