Marta i Jalil, encara que esteu de vacances a l'Iran i de segur que aquests dies no ho podreu llegir, sempre esteu en els meus pensaments. Salut!
dimarts, 30 de març del 2010
Don Dinero
Marta i Jalil, encara que esteu de vacances a l'Iran i de segur que aquests dies no ho podreu llegir, sempre esteu en els meus pensaments. Salut!
dilluns, 29 de març del 2010
Democràcia?
Desde la Segunda Guerra Mundial, la democracia
ha ganado amplia aceptación.
Este mapa muestra la auto-identificación oficial hecha por gobiernos
del mundo en relación a la democracia, en marzo de 2008.
En verde: Gobiernos que se identifican como democráticos
En rojo: Gobiernos que no se identifican como democráticos: Ciudad del Vaticano, Arabia Saudita, Myanmar y Brunéi.
Violència de gènera
divendres, 26 de març del 2010
Las pelás
dimarts, 23 de març del 2010
Els insults
dilluns, 22 de març del 2010
La reforma sanitària als EEUU
Me n'he alegrat al assabentar-me que al final ahir, diumenge, s'aprovés a la Càmera de Representants la reforma sanitària encara que el marge va ser molt just: 219 votacions a favor, 212 en contra. Ja fa un segle que en Roosevelt ho va suggerir per primera vegada i encara que hem trobat presidents que estaven clarament a favor durant tots aquests anys, no ha sigut fins ara que s'ha aprovat. En Barack Obama ha lluitat perquè es pogués fer encara que ha hagut de modificar alguns dels punts per poder garantir la votació. Però tot i així, es un gran pas. En un país en que les assegurances mèdiques son fortes i fan inversions de grans quantitats en els partits polítics, un se'n adona de que la majoria que voten en contra ho fan, no pel que els hi dicta la consciència si no per la possible pèrdua de capital, per una pèrdua de poder. Penseu que aquesta reforma donarà cobertura a 32 milions de persones que estaven sense assegurança i posarà fi a l'injust sistema sanitari dels EEUU. La meva sincera enhorabona!!!!
diumenge, 21 de març del 2010
La TV
divendres, 19 de març del 2010
L'amistat
dimecres, 17 de març del 2010
L'IVA
Crec que s'ha escollit el camí fàcil: treure diners de les nostres butxaques, però hi ha algú que parli de les despeses públiques? Hi han quantitats increïbles de balafiament innecessàries que se seguiran finançant. Tal com estan les coses pujaran els preus però s'incrementarà l'economia submergida com ja va passar al 1992 que en lloc de augmentar la recaptació, va disminuir. El consum caurà afectant a tots els sectors de l'economia. En un país amb quasi 4 milions i mig d'aturats amb dificultats per arribar a final de mes, amb gent que veu i veurà la seva feina a la corda fluixa, no crec que aquesta sigui la solució.
No em convencen els raonaments del govern que a sobre entre Sebastián i Salgado ens diuen coses diferents, però he de dir que tampoc les rèpliques, plenes de esborranys i de diferents estratègies per part de Rajoy, Montoro i Aguirre. Què ens tocarà fer? Suposo que resignar-nos com sempre hem fet.
dilluns, 15 de març del 2010
canvi climàtic
¿Por qué hemos dado la espalda a la naturaleza?
No hay otro ser vivo que, con sus actos, intencionados o no, se dedique a destruir el medio ambiente del que depende. Lo que comemos, el aire que respiramos y la belleza que admiramos a diario, todo eso nos lo da la naturaleza.
¿Le preocupa el cambio climático, cuál cree que serán sus efectos?
Los efectos del cambio climático serán catastróficos y a escala mundial, sin que nadie pueda escapar a su alcance. Es por eso urgente y prioritario reaccionar con todo lo que esté en nuestras manos para minimizar unos efectos que ya han empezado a notarse en algunas zonas.
¿El océano es una bomba de relojería?
El mar sufre problemas muy graves. Cada vez es más ácido, y los corales no pueden crecer. Los arrecifes funcionan como «guarderías» para los peces, y miles de especies dependen de estos organismos para sobrevivir. Si mueren, el equilibro marino se alterará. La vida futura del mar dependerá de la capacidad del hombre para tomar medidas.
¿Y el deshielo de los polos?
Si los casquetes polares se derriten, por un lado subirá el nivel del agua, algo que afectará muchos países costeros. Y por otro, cambiarán las corrientes marinas, causando efectos que ahora mismo no podemos ni imaginar. Quizá la situación a la que nos enfrentemos sea similar a la de «El Niño», cuyas consecuencias fueron catastróficas.
Usted responsabiliza de buena parte del cambio climático al aumento de la población.
Hoy hay tres veces más gente en el mundo que cuando yo comencé a trabajar. La población del planeta sigue aumentando pero el planeta no aumenta de tamaño, al contrario, se hace más pequeño, y el crecimiento de la población es insostenible. Si la humanidad no pone freno, la naturaleza lo hará. Hay que mantener el nivel de población y evitar la explotación industrial de los ecosistemas más vulnerables. Hay que generar menos basura, consumir menos energía.
Una de las soluciones es dar a las mujeres formación e integración. Está demostrado que en las sociedades donde esto ocurre ellas tienen menos hijos.
El de la basura es un gran problema sin resolver.
Pero no es tan difícil. Si condujésemos coches más pequeños, si redujésemos la cantidad de basura que producimos, si reciclásemos más, la situación mejoraría considerablemente.
¿Y la energía?
Tenemos que utilizar todas las fuentes de energía. Tengo gran confianza en las renovables, pero hasta que terminen de desarrollarse y en caso de déficit energético, la nuclear será necesaria. La utilizamos mucho y la vamos a utilizar cada vez más. El uso del petróleo ha causado males globales y también ha matado a millones de personas. Sólo que debemos aprender a utilizar bien este tipo de energía. A largo plazo, vamos a tener que extraer la energía de la única fuente inagotable: el Sol. Y eso tendrá que combinarse con el ahorro. Quizás haya que ponerse de acuerdo para apagar las luces de las ciudades por la noche.
¿Serán los políticos suficientemente maduros para llegar a un acuerdo? Todavía hay escépticos que dudan de la existencia del cambio climático.
No lo sé, pero hay que intentarlo. Es una oportunidad que la humanidad no puede desaprovechar. Estamos al borde de pérdidas enormes en nuestra biodiversidad. Probablemente, lo más peligroso es lo que está pasando en los océanos. Las aguas son cada vez más ácidas, lo que impide que moluscos y corales fabriquen sus caparazones. Miles de especies dependen de estos organismos para sobrevivir. Si el mundo pierde las barreras coralinas, será un golpe tremendo al corazón del ecosistema marino. Y la pesca, de la que depende cada vez más gente, disminuirá.
Un político español aseguró que si los meteorólogos no podían prever el tiempo que iba a hacer en dos semanas no entendía cómo se iba a saber lo que puede ocurrir dentro de 20 años.
Pues debería saber que es mucho más sencillo identificar una tendencia que hacer una predicción puntual. No creo que queden muchos políticos de esos, al menos no en mí país ni en los Estados Unidos.
¿Qué piensa de los escépticos sobre el cambio del clima global y sobre quienes no creen en el mismo?
Hace 10 años, no teníamos las evidencias que hoy tenemos de unos cambios que, efectivamente, se están produciendo. Sólo puedo decir que soy testigo de que la naturaleza ha sido dañada y que pienso que las personas son una causa adicional del actual cambio climático.
No todo el mundo está de acuerdo con esto, hay quien considera estos cambios como algo natural.
Es cierto, en la historia de la vida siempre ha habido cambios, pero hoy sabemos que nuestra actividad es una de las principales causas de que este cambio se esté acelerando y esto no es natural. No hay ninguna otra especie que con su actividad está envenenando el planeta como está haciendo en la actualidad la especie humana.
¿Es demasiado tarde para algunas cosas?
Es tarde para salvar los arrecifes de coral. El mar es el elemento más afectado por las emisiones. Las aguas se están volviendo más ácidas.
¿Es optimista sobre el futuro de la Tierra?
Bueno… hagamos lo que hagamos, no podemos detener el cambio climático, pero sí debemos impedir sus desastres.
¿Es esta nuestra obligación?
Sin duda. Tenemos que evitar los desastres que producen nuestra situación actual y nuestro poder como especie, para no perjudicar a las siguientes generaciones. La contaminación, la basura que producimos, es un pecado. Muchas cosas que usamos crean serios problemas para nuestros herederos. El poder de la basura produce un fuerte daño moral.
divendres, 12 de març del 2010
Fins on?
Sense calefacció.
Sense aigua calenta.
Aquells que no tenen gas, sense poder cuinar.
Supermercats tancats.
Benzineres tancades.
Bancs sense poder disposar de diners.
Sense telèfons.
Sense ordinadors ni internet.
Sense mòbils (no es poden carregar) i a molts llocs sense cobertura.
Molts pobles han habilitat el pavelló d'esports amb generadors perquè la gent es pugui dutxar, pugui carregar els seus mòbils i ordinadors portàtils. Han posat llits perquè puguin dormir amb calefacció. També han posat generadors per les urgències del CAP (i no les consultes).
Un poble / una ciutat / un país ha de preveure aquestes emergències? Si amb una nevada com la que vàrem tenir en tan sols una tarda, ens hem col·lapsat, què passaria si hi hagués un petit terratrèmol?
La idea d'aquest país es que estem a la mediterrània i ni ens neva fort, ni ens plou fort, ni hi han terratrèmols, etc. etc. Degut a aquesta idea les infraestructures i les emergències estan orientades al mínim. Potser que comencem a pensar una mica mes en el que podria passar i no en el que normalment passa. Els mes desprotegits: els nadons i la gent gran. No podem passar d'esser un país europeu a ser un país tercermundista.
Això no pot passar un altre vegada. HEM D'ESTAR PREPARATS!!!!
diumenge, 7 de març del 2010
signes espanyolistes
Els toros ja es un altre tema. Aquí tenim un animal que pateix fins que, amb una mica de sort, el maten amb la primera estocada. No dic que entre la gent que està en contra de les curses de toros n'hi hagi que ho fa per sentiment anti-espanyolista, però la majoria crec que defenem una mort digna d'aquests animals, sense cap tipus de patiment. Hi han països que fan curses sense fer patir a l'animal ni matar-lo. L'art de torejar no deixa de ser un art i seria una de les maneres que no es perdria. Si recordem les paraules de Gandhi que va dir que la grandesa d'una nació i el seu progrés moral podien ser mesurats per la manera que tractaven als seus animals, potser que pensem una mica que es el que aquest país està fent. I amb això ho estenc a totes les festes que, en nom de la cultura, facin fer patir a qualsevol tipus d'animal.
Un altre cosa que em sorprèn es la cobertura que tot aquest tema han fet els mitjans de comunicació especialment amb les opinions dels polítics, quan sabem que a Canarias fa 18 anys que estan prohibides i ningú va dir res. Ho fan perquè es Catalunya?
dijous, 4 de març del 2010
L'Afganistan
Talibans = terroristes
Morts de civils = danys col·laterals o errors desafortunats.
La guerra de l'Afganistan no ha contribuït a fer un mon millor, ans al contrari. Aquelles promeses d'un Afganistan democràtic i en el que les dones podrien ser lliures no s'han complert. D'AIXÒ JA FA NOU ANYS.
La gent del carrer.... potser es hora de que se n'adonin del que estan acceptant, cegats per les paraules "missió de pau".