Ahir van sortir al carrer els sindicats per manifestar-se en contra de la reforma de les pensions i les retallades socials. Va assistir-hi poca gent però a la mateixa vegada va ser convocada un dimarts a les 17.00, hora la qual la majoria de gent encara estava treballant. Els sindicats "teòricament" han d'estar al costat dels mes dèbils i els han de defensar. Perquè han callat durant tot aquest temps? De segur que si haguéssim tingut un altre govern, les seves veus ja s'hagueren escoltat de fa temps. El que un sigui d'esquerres o de dretes no te res a veure en està d'acord sempre amb el que fa el teu partit. Els sindicats han de ser valents per abordar les propostes en el marc del Pacte de Toledo. Si be em posiciono en contra d'augmentar l'edat de la jubilació als 67 anys, encara que podria ser voluntària e incentivada, també veig que una solució s'ha de plantejar, com per exemple repartiment de feina, augment de la natalitat, conciliació de la vida laboral i familiar, reducció de les xifres de l'atur juvenil, etc. Què es el que ens proposen els sindicats?
Si volem mantenir l'estat del benestar, caldrà fer algun esforç. Altrament les generacions futures tindran les coses més xungues...
ResponEliminaJoan
Joan!!! Això de Cants al Vent m'ha despistat una miqueta.....però només una miqueta, eh? El que no acabo d'entendre es com els sindicats no s'han despertat fins ara. Es com si tornéssim a tenir un sindicat vertical (valga-m Déu). Gràcies pel comentari guapo.
ResponEliminaImma:
ResponEliminaNo dius la veritat.
- Primer de tot, la mani era a les 18:00h no a les 19:00h.
- Segòn, la mani VA tenir molta gent. Possar 50.000 persones (que és des d'Urquinaona fins Pla de Palau tot plé), és un èxit. Càlculs una mica objectius indiquen que hi havia un mínim de 35.000 i un màxim de 47.000. Que no esta malament.
- Tercer, es porten manifestant des de la tardor del 2008: manifestació pel treball digne mundial d'octubre del 2008 i 2009, manifestació contra la crisi en el sectors industrials tardor del 2008, manifestació contra l'atur a la tardor i desembre del 2009.
Estaria bé, que abans de fer judicis de valor haguèsis fet una miqueta de recull d'informació.
Jose R., si ho llegeixes bé, vaig posar 17.00 i no 19.00. En un país on la gent normalment surt de treballar cap a les 20.00, molta gent que hi volia participar no va poder. Tampoc he dit que hi hagués o no hi hagués gent. Sobre els sindicats, me'n recordo anys enrere que eren mes forts i estaven mes units. Lluitaven molt mes pel treballador que ara, i potser en el meu escrit he reflectit el canvi. O es que potser els medis de comunicació (les meves fonts) s'ho callen i no m'assabento?
ResponElimina- Bé, sí, igualment la mani no era convocada a les 17:00h sinò a les 18:00h.
ResponElimina- "anys enrere que eren mes forts" amb una quarta part dels afiliats que hi ha ara i la meitat de densitat sindical? Seguim amb mites.
- "Lluitaven molt mes pel treballador que ara" Feian més manis, negociaven menys convenis i tenien un paper a les empreses molt més secundaris (per això sortien més al carrer). Prefereixo els sindicats suecs als bolivarians la veritat.
- "O es que potser els medis de comunicació (les meves fonts) s'ho callen i no m'assabento?" Les teves fonts són molt parcials hi ha moltes més fonts i tens la capacitat d'ampliar la informació més enllà.
La mani del passat 23 de febrer ha sigut la mani laboral més gran dels darrers 8 anys, i et pots informar al respecte si vols.